Σαν σήμερα (16/9) στην σφαίρα του πολιτικού γίγνεσθαι

του Γιάννη Γατσούλη

Μια ματιά στα πολιτικά δρώμενα της σημερινής ημέρας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ μαζί με την σύζυγό του, πρώτη κυρία Μάμι Τζενέβα Αϊζενχάουερ, ετοιμάζονται να δειπνήσουν με το ζεύγος Χρουστσόφ στην πρεσβεία της Σοβιετικής Ένωσης στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Σοβιετικού ηγέτη Νικίτα Χρουστσόφ στις ΗΠΑ, το 1959.

Ινδονήσιοι διαδηλωτές κατακλύζουν το σύμπλεγμα κτιρίων της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου στη Τζακάρτα και με τη χρήση ενός πυροσβεστικού οχήματος και ενός γερανού, κατεβάζουν τη βρετανική σημαία από τον κεντρικό ιστό της πρεσβείας και την αντικαθιστούν με τη σημαία της Ινδονησίας, το 1963. Περίπου 10.000 διαδηλωτές κατέκλυσαν την πρεσβεία της Βρετανίας στην ινδονησιακή πρωτεύουσα, με μεγάλο αριθμό εκ των οποίων να εισβάλλει στο σύμπλεγμα, λεηλατώντας και καίγοντας τα κτίρια του, σε μία εκδήλωση γενικευμένης οργής για τη βρετανική στήριξη στη δημιουργία του κράτους της Μαλαισίας, με την ένωση της Μαλάγιας, του Βόρειου Βόρνεο, του Σαραουάκ και της Σιγκαπούρης.

Δύο Νοτιοβιετναμέζοι στρατιώτες προσπαθούν να ακινητοποιήσουν έναν αντάρτη των Βιετκόνγκ, κατά τη σύλληψη του στο πλαίσιο περιπολίας στην επαρχία Βινχ Λονγκ, στο δέλτα του Μεκόνγκ στο Νότιο Βιετνάμ, το 1967.

Ο επικεφαλής της Σοβιετικής Ένωσης, Νικίτα Χρουστσόφ, χαμογελάει στις κάμερες, καθώς του προσφέρουν μία γαλοπούλα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο αμερικανικό Κέντρο Αγροτικών Ερευνών, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Μέριλαντ, το 1959.

Πυκνός καπνός αναδύεται από έναν σκουπιδότοπο πυρομαχικών που χτυπήθηκε από τα σφοδρά πυρά των γερμανικών και ιταλικών δυνάμεων στο Τομπρούκ της Λιβύης, στο πλαίσιο της πολιορκίας της παραθαλάσσιας πόλης από τις δυνάμεις του Άξονα, το 1941.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.