Σάλμα Χάγιεκ: Ο σύζυγός της δωρίζει 3 εκατ. μάσκες για τον κορωνοϊό

543

Πολύτιμη πρόκειται να είναι η βοήθεια του συζύγου τής Σάλμα Χάγιεκ, καθώς σκοπεύει να δωρίσει περίπου 3 εκατ. μάσκες για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Στη μάχη με τον κορωνοϊό αποφάσισε να βοηθήσει από τη μεριά του και ο πολυεκατομμυριούχος ισχυρός άντρας της μόδας Φρανσουά-Ανρί Πινό. Ο επιχειρηματίας και σύζυγος της ηθοποιού, Σάλμα Χάγιεκ, αλλά και ο όμιλος εταιριών Kering που διευθύνει, ανακοίνωσαν ότι θα προβούν σε αγορά 3 εκατομμυρίων μασκών από την Κίνα, τις οποίες θα δωρίσουν στις γαλλικές υγειονομικές αρχές.


Επιπλέον, σκοπεύουν να τροποποιήσουν κάποια από τα εργοστάσια τους που παράγουν υφάσματα προκειμένου να παράγουν μάσκες.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο όμιλος εταιριών ανέφερε ότι: «Τα γαλλικά εργαστήρια των Οίκων Balenciaga και Yves Saint Lauren προετοιμάζονται να κατασκευάσουν μάσκες ενώ
συμμορφώνονται απόλυτα με τα πιο αυστηρά μέτρα προστασίας για την υγειά του προσωπικού τους, ενώ η παραγωγή θα ξεκινήσει μόλις εγκριθεί η διαδικασία κατασκευής και τα υλικά από τις αρμόδιες αρχές».


Μεγάλες οικονομικές δωρεές έχουν πραγματοποιήσει ο Φρανσουά και οι υπόλοιποι επικεφαλής της Kering στο γαλλικό Ινστιτούτο Παστέρ προκειμένου να ενισχυθεί η έρευνα για τον κορωνοϊό, όπως και η ιταλική Gucci ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει προμήθειες. Ο όμιλος Kering επίσης ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα να κατασκευαστούν από την Gucci πάνω από 1.100.000 χειρουργικές μάσκες και 55.000 ιατρικές φόρμες.

Η κίνηση αυτή της Kering έρχεται μετά την κατασκευή από την ανταγωνίστρια της LVMH απολυμαντικού χεριών και τη δωρεά 40 εκατομμυρίων μασκών στην Γαλλία.