Ρουσλάνα: Ο πόλεμος, η ζωή στα καταφύγια και το μήνυμα στον Πούτιν

567

Rouslana

Η Ουκρανή τραγουδίστρια μίλησε για τις τραγικές ώρες που βιώνει ο ουκρανικός λαός τις τελευταίες μέρες

Ρουσλάνα, η Ουκρανή τραγουδίστρια που γνωρίσαμε μέσα από τη νίκη της στη Eurovision το 2004 μίλησε στην εκπομπή του Mega «Μεγάλη Εικόνα» και τη Νίκη Λυμπεράκη για τον εισβολή των Ρώσων στην πατρίδα της.

Η Ρουσλάνα για τις τραγικές ώρες που βιώνει ο ουκρανικός λαός είπε: «Είναι τρομερή η κατάσταση. Ποτέ δεν έχω φοβηθεί έτσι για όλους στην Ουκρανία, αλλά και για όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο πόλεμο. Βόμβες, ρουκέτες, τανκς, πολλά ψέματα και παραπληροφόρηση, μέσα από το διαδίκτυο και τα social media. Παρακολουθούμε μπερδεμένοι, είμαστε σοκαρισμένοι».

Τι είπε για τον Πούτιν

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της μίλησε για τον Πούτιν λέγοντας: «Η Ουκρανία είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη χώρα αλλά ο Πούτιν το αγνοεί. Το μήνυμά του ότι η Ουκρανία είναι μέρος της Ρωσίας, δεν είναι αλήθεια. Είναι ψέμα, δεν είναι αλήθεια.

Υπάρχουμε 30 χρόνια ως ανεξάρτητη χώρα. Ήρθε η ώρα να πούμε με αποφασιστικότητα “όχι στον πόλεμο”. Μόνο ειρήνη, εμείς επιλέγουμε το φως, εμείς επιλέγουμε την ειρήνη. Δεν θέλουμε πόλεμο. Σταματήστε να σκοτώνετε τη χώρα μου και τον λαό μου», είπε η Ρουσλάνα.

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Το σχέδιο του Πούτιν είναι τρομερό. Να δείξει στον κόσμο ότι Ουκρανία είναι ένα τίποτα. Θέλει να χτίσει έναν κόσμο μόνο για τη Ρωσία. Είναι ένας επικίνδυνος τρομοκράτης.

Ο Πούτιν τρομοκρατούσε τους Ρώσους πριν από εμάς. Στο Κίεβο η κατάσταση είναι τραγική. Είμαστε αντιμέτωποι με φρικτή στρατιωτική δύναμη από τον Πούτιν και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Ο Πούτιν προσπαθεί να σκοτώσει το Κίεβο. Θέλω να πω στον Πούτιν είσαι τρομοκράτης, φύγε από τη χώρα μου».

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα