Ρούλα Πισπιρίγκου: Έφτασε η ώρα του δικαστηρίου – Θα ζητήσει αναβολή, επιμένει ότι είναι αθώα

146

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είναι προγραμματισμένη η έναρξη της δίκης για το θάνατο της Τζωρτζίνας.

Το πρωί της Δευτέρας είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Εννέα μήνες μετά την προφυλάκισης της, θα βρεθεί απέναντι από τους τρεις δικαστές και τους τέσσερις ενόρκους. Δικάζεται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατ΄ εξακολούθηση, τελεσμένη και σε απόπειρα, της κόρης της Τζωρτζίνας.

«Η κατηγορούμενη χορήγησε μη επακριβώς ταυτοποιήθησα ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα η ουσία αυτή να είναι κεταμίνη. Μία ουσία που συγκαταλέγεται σε εκείνες που είναι ικανές να προκαλέσουν ανακοπή και η οποία επέφερε πτώση των σφύξεων και μηδενισμό του κορεσμού στο οξυγόνο», αναφέρει το βούλευμα.

«Είναι μία ιστορία πολύ δύσκολη, εμβληματική δίκη αλλά είμαι βέβαιος ότι οι δικαστές που θα δικάσουν αυτή τη δίκη γιατί αυτοί είναι οι μόνοι αρμόδιοι και οι ένορκοι που θα κρίνουν και τις τρεις υποθέσεις, θα κρίνουν αθώα την κυρία κατηγορουμένη», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Δεκάδες γιατροί και ειδικοί στο δικαστήριο

Με την έναρξη της δίκης αναμένεται να βρεθούν στο δικαστήριο περισσότεροι από 30 γιατροί και νοσηλευτές από τα νοσοκομεία που βρέθηκε η άτυχη Τζωρτζίνα.

Ειδικότερα, έχουν κληθεί γιατροί από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, από το νοσοκομείο του Ρίο, από το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο.

Επιπλέον, παρόντες στο δικαστήριο θα είναι ιατροδικαστές και υπεύθυνοι τοξικολογικών εργαστήριων, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση.

Θα επαναλάβει ότι είναι αθώα

Η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου θα επαναλάβει ότι είναι αθώα και ότι δεν έχει σκοτώσει τη Τζωρτζίνα, αλλά και τα άλλα δύο κοριτσάκια της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει αναφορά σε ένα σπάνιο αυτοάνοσο που πιθανόν να προκάλεσε τα σοβαρά προβλήματα υγείας των τριών κοριτσιών, οδηγώντας τα στο θάνατο.

Ωστόσο, η υπερασπιστική γραμμή αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα έχουν υποστηρίξει οι γιατροί που είχαν αναλάβει τη Τζωρτζίνα στα διάφορα νοσοκομεία που χρειάστηκε να νοσηλευθεί, αλλά και την έκθεση του καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Νίκου Ράικου για την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

Παράλληλα, για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου υπάρχει και η ιατροδικαστική έκθεση των Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα που μιλά ξεκάθαρα για «βίαιο μηχανισμό θανάτου».

Σοβαρό ενδεχόμενο διακοπής

Αρκετά πιθανό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει διακοπή της δίκης, καθώς μια άλλη υπόθεση που εκδικάζεται στο Εφετείο αναγκάζει τον συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια να δηλώσει κώλυμα.

Η ακροαματική διαδικασία, από τη στιγμή που θα αρχίσει αναμένεται να διαρκέσει επί μακρόν καθώς έχουν κληθεί 53 μάρτυρες κατηγορίας, ενώ η κατηγορούμενη έχει και 20 μάρτυρες υπεράσπισης στην πλειοψηφία τους ιατροδικαστές.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου την προσεχή Τετάρτη θα περάσει και το «κατώφλι» της ανακρίτριας, για να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Σε περίπτωση που η κατηγορούμενη παραπεμφθεί στο εδώλιο και για αυτήν την υπόθεση και δοθεί αναβολή στην υπόθεση της Τζωρτζίνας, ο κ. Κούγιας θα ζητήσει συνένωση και των δύο υποθέσεων προκειμένου να διεξαχθεί μία δίκη.