Ραγδαίες εξελίξεις στην έρευνα για τον Δημήτρη Λιγνάδη – Σημαντική μάρτυρας κατέθεσε στην εισαγγελία

616

lignadis34

Το πρόσωπο που κατέθεσε, δεν ανήκει στον κύκλο των θυμάτων και φέρεται να γνωρίζει σημαντικές λεπτομέρειες για τις καταγγελίες κατά του γνωστού σκηνοθέτη – Τι δήλωσε ο ίδιος ο Δημήτρης Λιγνάδης για τις σε βάρος του καταγγελίες

Μια σημαντική κατάθεση φέρεται να έχουν πλέον στα χέρια τους οι εισαγγελικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν για την υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση δόθηκε στις εισαγγελικές αρχές από γυναίκα μάρτυρα. Το πρόσωπο αυτό δεν ανήκει στον κύκλο των θυμάτων και φέρεται να γνωρίζει σημαντικές λεπτομέρειες για τις καταγγελίες κατά του γνωστού σκηνοθέτη – ηθοποιού ο οποίος έχει βρεθεί στο επίκεντρο της έρευνα, ενώ σήμερα κατατέθηκε μια ακόμη μήνυση εναντίον του για το αδίκημα του βιασμού.

Κατά πληροφορίες η μάρτυρας κατέθεσε στην εισαγγελία για πρόσωπα και περιστατικά που γνώριζε γύρω από την υπόθεση του σκηνοθέτη, ο οποίος ερευνάται εξονυχιστικά από τις εισαγγελικές αρχές καθώς σε μήνυση που έχει κατατεθεί εναντίον του καταγγέλλεται για το αδίκημα του βιασμού. Ένα αδίκημα που σύμφωνα με τη μήνυση τελέστηκε το 2010.

Την μήνυση κατέθεσε σήμερα δια του δικηγόρου του κ. Βλάχου ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος αναφέρει ότι βιάστηκε από τον σκηνοθέτη σε ηλικία 14 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου, με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο , προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του. Το θύμα φέρεται να υποστηρίζει ότι συχνά πήγαιναν σε συναυλίες και ότι ο καταγγελλόμενος τον βίασε στο σπίτι του.

Την ίδια ώρα o σκηνοθέτης – ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης, τον οποίο χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο» η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με δήλωσή του στην «Καθημερινή» αναφέρει πως έχει ακούσει για τις φήμες πως θα εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης «Ας βγει, αν βγει εδώ είμαι δεν κρύβομαι», σημειώνει.

Στην ίδια δήλωση ο κ . Λιγνάδης αναφέρει ακόμη τα εξής: «Νομίζω πως το να αποφασίσει κάποιος για κάποιον άλλον ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος ή ένας απατεώνας άνθρωπος στη ζωή και στη δουλειά του, νομίζω πως αυτό μπορεί να το κρίνουν σχετικά όργανα της έννομης τάξης», αναφέρει. Τονίζει δε πως δεν έχει λάβει καμία καταγγελία. «Δεν έχω κάτι στα χέρια μου, μόλις πάρω κάτι στα χέρια μου θα δω πως θα το αντιμετωπίσω»,

αναφέρει, συμπληρώνοντας πως θα κινηθεί βάσει των θεσμών.

Σχετικά με τις καταγγελίες που κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Λιγνάδης αρνείται να σχολιάσει το οτιδήποτε λέγοντας τα εξής: «όχι, όχι, δεν θέλω να σας πω αυτή τη στιγμή τίποτα, τόσο καιρό βλέπετε ότι δεν έχω εμφανιστεί χωρίς να κρύβομαι φυσικά, αλλά δεν έχω εμφανιστεί για να μιλήσω, δεν θέλω να μπω σε αυτό το πράγμα γιατί θα αδικήσω και τον εαυτό μου και μπορεί να αδικήσω και άλλους, και δεν θέλω».

Μιλώντας για την παραίτηση του από το Εθνικό Θέατρο, ο κ. Λιγνάδης ανάφερε: «Είδα έναν κυκλώνα να έρχεται και λέω θέλω να αποσυνδεθώ από το θεσμικό ή το πολιτικό εν πάσει περιπτώσει και να προστατεύσω τον εαυτό μου ως άτομο πια… Δεν ξέρω τι είναι όλος αυτός ο κυκλώνας, όλο αυτό έτσι ας το πούμε έτσι χωρίς να θέλω να το αξιολογήσω, ένα λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί πριν από οποιοδήποτε άλλο, …Προσπαθώ να μείνω όσο νηφάλιος και ψύχραιμος γίνεται… Εγώ αυτό που ζητάω είναι η διατήρηση του κράτους δικαίου, τίποτα άλλο, προστασία και των δύο πλευρών, αυτό».