“Πρέπει να επενδύσουμε στο γυναικείο ποδόσφαιρο”

του Γιάννη Γατσούλη

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να επενδυθεί το ποσό 1 δισ. ευρώ στο γυναικείο ποδόσφαιρο ώστε να έχει την ανάπτυξη που του ταιριάζει.

Το πρόσφατο Μουντιάλ γυναικών είχε μεγάλη επιτυχία και στη FIFA γνωρίζουν πως αν επενδυθεί ένα σοβαρό ποσό, το άθλημα θα γνωρίσει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη.

«Θα πρέπει να πιστέψουμε και να επενδύσουμε. Το Μουντιάλ Γυναικών ήταν επιτυχημένο επειδή το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι μία πραγματικότητα. Θα πρέπει να χτίσουμε πάνω στο Μουντιάλ ώστε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το ποδόσφαιρο, ζητώντας από τα μίντια να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη προσοχή», ανέφερε ο Ινφαντίνο

Ενώ πρόσθεσε: «Θα πρέπει να σταματήσουμε να το συγκρίνουμε με το ανδρικό ποδόσφαιρο, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που γίνονταν στο παρελθόν, όπου έβλεπαν το γυναικείο ποδόσφαιρο ως ένα ξεθωριασμένο αντίγραφο του ανδρικού. Θα πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο, έχω προτείνει να επενδύσουμε 1 δισεκατομμύριο ευρώ στα επόμενα τέσσερα χρόνια, δημιουργώντας διοργανώσεις στον κόσμο, όχι μόνο στην Ευρώπη και αυξάνοντας τις διοργανώσεις σε επίπεδο μικρών ηλικιακά ομάδων»Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.