Πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη: Αποσωληνώθηκαν οι δύο άντρες που εισέπνευσαν μεγάλη ποσότητα καπνού

100

aristotelous-kamena3

Οι δύο άντρες, ηλικίας 27 και 55 ετών, νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου – Προανάκριση διενεργεί η πυροσβεστική υπηρεσία για τα ακριβή αίτια της φωτιάς

Αποσωληνώθηκαν οι δύο άνδρες που νοσηλεύονταν από εχθές στο νοσοκομείο Παπανικολάου και διακομίσθηκαν μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι δύο άντρες, ηλικίας 27 και 55 ετών, νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου καθώς είχαν εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα καπνού και εμφάνιζαν έντονη δύσπνοια.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, η κλινική τους εικόνα είναι πολύ καλύτερη. Όσον αφορά την γυναίκα που νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο, επίσης η κλινική της εικόνα είναι καλή και αναμένεται να πάρει σύντομα εξιτήριο, πιθανότητα και σήμερα.

Σημειώνεται ότι οι υπόλοιποι οκτώ πολίτες που διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης μετά τη φωτιά, έχουν ήδη λάβει εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία τους.

Προανάκριση από την πυροσβεστική

Υπενθυμίζεται ότι προανάκριση διενεργεί η πυροσβεστική υπηρεσία για τα ακριβή αίτια της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής, σε πολυώροφο εγκαταλελειμμένο κτήριο, δίπλα στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης.

Έχει ήδη γίνει αυτοψία και η συλλογή των στοιχείων από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής, ώστε τις επόμενες μέρες να παραδοθεί το πόρισμα των ειδικών για την εκδήλωση της φωτιάς, από την οποία απεγκλωβίστηκαν με τη συνδρομή της πυροσβεστικής 44 άτομα.

Πως ξεκίνησε η πυρκαγιά

Η πυρκαγιά φέρεται να εκδηλώθηκε σε ακάλυπτο εγκαταλελειμμένο χώρο κτηρίου που βρίσκεται επί της οδού Εγνατία, κοντά στο κτήριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης. Οι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά γρήγορα έφτασαν σε δύο διπλανά κτήρια όπου στεγάζονται δεκάδες γραφεία, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν συνολικά 44 άτομα και να χρειαστεί η επέμβαση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας για να καταφέρουν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Ανάμεσα στα δεκάδες άτομα, ήταν και αρκετοί μαθητές οι οποίοι εκείνη την ώρα παρακολουθούσαν μαθήματα σε φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών, όταν ξαφνικά είδαν τους καπνούς να γεμίζουν το κτήριο, με αποτέλεσμα να μην έχουν τρόπο διαφυγής μέχρι να φτάσουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Όπως φαίνεται στο βίντεο και τις φωτογραφίες που εξασφάλισε και δημοσιεύει το protothema.gr, από τον πρώτο όροφο του εγκαταλελειμμένο κτηρίου όπου φαίνεται να ξέσπασε η πυρκαγιά, οτιδήποτε υπήρχε στο εσωτερικό του έγινε στάχτη και έλιωσε από το υψηλό θερμικό φορτίο.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευής, είναι ότι αρκετοί άνθρωποι από δύο διπλανά κτήρια, είχαν ανοίξει τα παράθυρα και έβγαζαν έξω τα πρόσωπά τους προσπαθώντας να πάρουν καθαρό αέρα μέχρι να τους εντοπίσει η πυροσβεστική και να καταφέρουν να απομακρυνθούν.

Καταστηματάρχες της περιοχής ανέφεραν στο protothema.gr, ότι άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο και ότι έγινε έκρηξη σε μονάδα κλιματιστικού που ήταν εγκατεστημένη σε διπλανό κτήριο, με τη φωτιά να φτάνει γρήγορα στον ακάλυπτο χώρο. Το συγκεκριμένο σενάριο, όπως και κάθε άλλο στοιχείο, εξετάζεται από το έμπειρο προσωπικό του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα