Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛΛ. για τον πλωτό φράκτη στο Αιγαίο

666

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής για το σχέδιο της κυβέρνησης να τοποθετήσει πλωτό φράγμα στο Αιγαίο να την αποτροπή των προσφυγικών ροών, τονίζοντας ότι πρόκειται για επικοινωνιακούς χειρισμούς προβλήματος που δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει. Για φαιδρότητα μιλάει ο Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΙΝ.ΑΛΛ. χαρακτηρίζει τον χάρτη «γελοιότητα».

 

«Το κυβερνητικό σχέδιο για πλωτό φράγμα στο Αιγαίο, προκειμένου δήθεν να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές, δείχνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει κυριολεκτικά τη μπάλα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Οι κινήσεις αυτές φανερώνουν την αγωνία της κυβέρνησης της Ν.Δ. για επίδειξη έργου στο προσφυγικό, μετά τα αλλεπάλληλα αδιέξοδα στα οποία έχει πέσει ύστερα από μόλις έξι μήνες διακυβέρνησης», προσθέτοντας ότι «πρόκειται για επικοινωνιακούς χειρισμούς που δεν θα μπορούσαν να καταλήξουν πουθενά αλλού πέρα από την φαιδρότητα».

Από την πλευρά του, το Κίνημα Αλλαγής στην ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «γελοιότητα» την ιδέα της κυβέρνησης να τοποθετηθεί πλωτό φράγμα στο Αιγαίο.

Όπως τονίζει, «η φύλαξη των συνόρων της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση. Απαιτεί ευρωπαϊκή συνεργασία, ενίσχυση των αρμοδίων υπηρεσιών με υποδομές και στελέχη και πίεση προς την Τουρκία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε» και καταγγέλλει την κυβέρνηση για πρόχειρους σχεδιασμούς που στοχεύουν στον επικοινωνιακό εντυπωσιασμό.