Ψευτογιατρός – Στο εδώλιο για 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας

370

Σήμερα Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη του ψευτογιατρού που κατηγορείται για 12 θανάτους καρκινοπαθών.

Η δίκη είχε αρχίσει πριν 10 ημέρες αλλά όχι επί της ουσίας, γιατί ο ψευτογιατρός δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο ισχυριζόμενος ότι νοσεί.

Κίνδυνος να παραγραφεί η υπόθεση

Υπενθυμίζεται ότι κάθεται στο εδώλιο για 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, ενώ 16 ακόμα άτομα που είναι γιατροί μέλη διοικητικού συμβουλίου κλινικής στην Αθήνα, μοναχοί και ένας πρώην υπουργός με την ιδιότητα του γιατρού, κατηγορούνται ως συνεργοί του.

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία με την εξέταση μαρτύρων, 66 στον αριθμό. Η δίκη πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου, γιατί τότε συμπληρώνονται οι 18 μήνες προσωρινής κράτησης και έπειτα θα αφεθεί ελεύθερος.

Ο 48χρονος παραπέμπεται στο Κακουργιοδικείο αντιμέτωπος με σοβαρότατες κατηγορίες που αφορούν ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Πηγή: in.gr