Ψευτογιατρός: Ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών δεν είχε λάβει καμία καταγγελία για τη δράση του 66χρονου

76

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για τον ψευτογιατρό, ο οποίος έστειλε στον θάνατο πέντε ασθενείς, λέγοντάς τους να σταματήσουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν τις μεθόδους του.

 Μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του ψευτογιατρού. Πρόκειται για τον Δ. Τ, ετών 66, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο κατά συρροή, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, για απάτη κατ’ εξακολούθηση, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει εκδοθεί ακόμα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ψευτογιατρού. Η δράση του ψευτογιατρού ξεκίνησε από το 2006, ενώ μέχρι στιγμής σε βάρος του υπάρχουν 15 καταγγελίες. Ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί και μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA ο Πέτρος Λυμπερίδης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών, ο Σύλλογος δεν είχε λάβει καμία καταγγελία για τον συγκεκριμένο φυσιοθεραπευτή.

«Από τη πρώτη μέρα που έχει ξεσπάσει η υπόθεση, επειδή δεν είχαμε καμία καταγγελία, απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες αρχές για να έχουμε ενημέρωση για το θέμα. Ο συγκεκριμένος εγγράφεται στον Σύλλογο το 2010. Έχει σπουδάσει κανονικά και έχει πάρει το πτυχίο του στην Ελλάδα, άρα και ασκεί κανονικά το επάγγελμα. Το 2001 άνοιξε εργαστήριο φυσιοθεραπείας και αυτό λειτουργούσε κανονικά μέχρι πέρυσι», δήλωσε.Επιπλέον, ο κος Λυμπερίδης τόνισε πως οι φυσιοθεραπευτές δεν μπορούν να χορηγήσουν βλαστοκύτταρα και φάρμακα στους ασθενείς.«Τα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου μας είναι συγκεκριμένα. Οι φυσιοθεραπευτές δεν μπορούν να χορηγούν ούτε βλαστοκύτταρα ούτε φάρμακα, κάνουν την κινητική αποκατάσταση. Επομένως λοιπόν οι φυσικοθεραπευτές περιορίζονται στα δικά τους επαγγελματικά αντικείμενα». 

Οι έρευνες των αρμόδιων αρχών για αυτήν τη σοβαρή υπόθεση θα συνεχίσουν προκειμένου να διαπιστωθούν εάν υπάρχουν κι άλλοι ασθενείς που έχουν εξαπατηθεί.