Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου – Δημοσκόπηση της MARC για το lay-out.gr

O ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,3%, αφήνοντας πίσω 2,2 μονάδες τη Νέα Δημοκρατία

dimo

Πρώτη δημοσίευση 10:00 π.μ.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει νέα δημοσκόπηση της Marc, για λογαριασμό του lay-out.gr

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,3%, αφήνοντας πίσω τη Νέα Δημοκρατία η οποία φτάνει το 21,1%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,8%, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν από ένα 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,6%, ενώ η πρόθεση ψήφου για τη ΔΗΜΑΡ αγγίζει το 4,3%.

prothesi

 Στην ερώτηση για το ποια θα η καλύτερη εξέλιξη στα πολιτικά πράγματα της χώρας το επόμενο διάστημα, το 26,4% απαντά ότι θα ήταν η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και η ενίσχυση των απόψεών του και ένα 25,1% θεωρεί πως θα είναι καλύτερα να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ.

marc2

 

 Να σημειωθεί πάντως ότι ένα 24,6% βλέπει θετικά το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών. 

p

 Πρώτος και στις Ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς συγκεντρώνει το 21,7% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 17,5% που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία.

euro2

 

Όσο για τα υπόλοιπα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, εντυπωσιακό είναι ότι το 70,4% πιστεύει ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αλλάξει τους όρους του μνημονίου  και να εφαρμόσει διαφορετική οικονομική πολιτική.

op

Όσο για τη γνώμη του κοινού για τον τρόπο που ασκεί  αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, το 55,8% θεωρεί ότι η γνώμη του είναι μάλλον αρνητική, ενώ μόλις το 19,5% έχει μάλλον θετική γνώμη.

ant

 Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.