Πρώτη συνάντηση της νέας διοίκησης της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό

245

Σε εξέλιξη είναι στο Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

 

Στη συνάντηση συμμετέχουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, μέλη του προεδρείου, καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης.

Στην ατζέντα της συνάντησης, που είναι η πρώτη της νέας διοίκησης της ΚΕΔΕ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, βρίσκονται η αναπτυξιακή προοπτική της αυτοδιοίκησης, οι αρμοδιότητες, ο διακριτός ρόλος της στη διαχείριση τμήματος του νέου ΕΣΠΑ, το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών που αντικαθιστά τον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ», αλλά και το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι προσβλέπει στη γόνιμη συνεργασία, καθώς και ότι «η κυβέρνηση αυτή εμπιστεύεται την τοπική αυτοδιοίκηση πόσο μάλλον την αυτοδιοίκηση α΄ βαθμού. Θέλουμε να σας δώσουμε τη δυνατότητα να είστε πιο αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Παπαστεργίου, επεσήμανε ότι πρέπει να ξαναπάρει μπροστά η μηχανή της αυτοδιοίκησης και ζήτησε αμοιβαία υποστήριξη από την κυβέρνηση, προκειμένου να ξεπεραστούν παθογένειες ετών.