Προσπάθεια συσπείρωσης στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

της Άννας Καραπέτσας

158

Πραγματοποιήθηκε σε μουδιασμένο κλίμα και με έκδηλη την αμηχανία στα πρόσωπα όσων βρέθηκαν στο Κλειστό Στάδιο Ξιφασκίας στο Ελληνικό η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ ,στον απόηχο των αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών, οι οποίες προκάλεσαναν μή τι άλλο έντονο προβληματισμό και πολλές εσωκομματικές έριδες.

Ωστόσο, η Κεντρική Επιτροπή φαίνεται ότι λειτούργησε ενωτικά για τα κομματικά στελέχη και τη βάση, αλλά και ενισχυτικά για το εγχείρημα της Προοδευτικής Συμμαχίας που είχε μπεί σε περίοδο αδράνειας.

Κατά την διάρκεια της ολοήμερη συνεδρίασης δεν έλειψαν οι αναφορές στους λάθος χειρισμούς αλλά και στην πρόσφατη σκανδαλολογία αρχής γενομένης της συνομιλίας Παππά-Μιωνή που είδε πρόσφατα το φώς της δημοσιότητας και προκάλεσε αμηχανία και δυσαρέσκεια σε πολλά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το κλίμα προσπάθησε να αντιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έκανε λόγο για «ριμέικ του βρόμικου ’89» , ενώ αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του ότι “ο στόχος είναι ο ίδιος|, γι’ αυτό και προσκάλεσε τους αντιπάλους του να επιτίθενται προσωπικά σε εκείνον : «Αν έχουν τα κότσια και δεν είναι θρασύδειλοι, εγώ είμαι εδώ. Μην κουράζονται χρησιμοποιώντας το παρακράτος των μαφιόζικων υποκλοπών και τις μεθόδους των υπόδικων εκδοτών και επιχειρηματιών που τους στηρίζουν. Ας διευρύνουν το κατηγορητήριο και ας με συμπεριλάβουν».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στραφεί στα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία με βασικά ζητήματα στην ημερήσια διάταξη τα εργασιακά και την καθημερινότητα του πολίτη. «Συζητάμε ανοιχτά και συλλογικά, δίχως να φοβόμαστε ούτε την κριτική ούτε την αυτοκριτική».

Ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε την κυβέρνηση «χάρτινο τσίρκο» και την κατηγόρησε ότι έχει στήσει «μια καλοδουλεμένη μηχανή προπαγάνδας και λάσπης».

πηγή : efsyn