Η προγραμματισμένη πορεία των αντιεξουσιαστών στην μνήμη του Αλέξη Γρηγοροπουλου

 15355869_1938752102931822_921302349_n

Ξεκινάει αυτή την ώρα η πορεία των αντεξουσιαστών στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου , με σημείο εκκίνησης τα Προπύλαια.

Ρεπορτάζ – Φωτορεπορτάζ : Ηλίας Καραχάλιος-Παναγιώτα Καλογήρου – Τριανταφυλλίδης Τηλέμαχος-Ελευθερία Τάγγα 

Το lay-out.gr βρίσκεται εκεί για να μεταδώσει λεπτό προς λεπτό τον παλμό της πορείας. Σύμφωνα με πληροφορίες 3.000 αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει το κέντρο της Αθήνας , φοβούμενοι τα επεισόδια.

2

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στα Εξάρχεια, καθώς αντιεξουσιαστές έχουν στήσει ήδη οδοφράγματα και έχουν ανάψει φωτιές κοντά στο Πολυτεχνείο. Αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε δύο αυτοκίνητα τα οποία μετέτρεψαν σε οδοφράγματα στην συμβολή Μπενάκη και Σόλωνος.Επεισόδια στην οδό Στουρνάρη με φωτιές στα οδοφράγματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές πέταξαν μια ισχυρή φωτοβολίδα με πιστόλι…

Η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου βρίσκεται σε εξέλιξη, υπό αυστηρό αστυνομικό κλοιό και χωρίς κανένα παρατράγουδο. Ωστόσο, από την αστυνομία εκφράζονται φόβοι, καθώς στην πορεία μετέχουν με πολύ ισχυρό μπλοκ οι αντιεξουσιαστές και εκτιμάται ότι θα κατευθυνθούν και εκείνοι στη συνέχεια στα Εξάρχεια.

Ήδη, όμως, φαίνεται ότι επαναλαμβάνεται το σκηνικό που είχε στηθεί και στην επέτειο του Πολυτεχνείου με αντιεξουσιαστές να πηγαίνουν κατευθείαν στα Εξάρχεια και να μη μετέχουν στην πορεία, παίρνοντας έτσι, «θέσεις μάχης». Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ορισμένοι έχουν ανέβει ήδη σε ταράτσες κτιρίων, προκειμένου από εκεί να ρίχνουν αντικείμενα για να μην επιτρέπουν την προσέγγιση των αστυνομικών δυνάμεων στις εστίες της έντασης.

Νωρίτερα, μέλη του αντιεξουαστικού χώρου,  οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, φοιτητικών συλλόγων και άλλων φορέων είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν  από την οδό Πανεπιστημίου προς τα Χαυτεία και από εκεί μέσω της Σταδίου  έφτασαν  στη Βουλή με τελικό τους προορισμό και παλι τα Προπύλαια. Οι περισσότεροι, πάντως, όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα επιδιώξουν να φτάσουν στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην οδό Μεσολογγίου.

Την ίδια ώρα η Αθήνα είναι αστυνομοκρατούμενη περιοχή καθώς δεκάδες κλούβες με εκατοντάδες άντρες των ΜΑΤ βρισκονται παρατεταγμένες σε καίρια σημεία ετσι ώστε να επέμβουν και να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια. Συνολικά περισσότεροι απο 3.000 αστυνομικοι βρίσκονται επί ποδός στο κέντρο της Αθήνας.

1

2

3

4

5

6

7

8

10

11

12

13

14

15

15

16

18

19

20

21

23

24

25

26

28

29

30

31

32

33

 

img_9888

img_9889

img_9890

img_9891
img_9893

 

 

 Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.