Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ στο MEGA: Με ληγμένες μάσκες παλεύουμε τον κοροναϊό

153

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), τόνισε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις μάσκες.

Μεγάλες ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης και υποστελέχωση στα νοσοκομεία την ώρα της κρίσιμης μάχης του υγειονομικού συστήματος της χώρας με το κοροναϊό κατήγγειλε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), τόνισε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις μάσκες.

«Οι κινεζικές μάσκες που έρχονται είναι ακατάλληλες και ψεύτικες. Δόθηκε εντολή να φοράμε διπλή για να προστατευτούμε. Κάποιες έχουν λήξει από το 2017» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Γιαννάκος έκανε λόγο για σημαντική υποστελέχωση του συστήματος Υγείας, η οποία συνολικά προσεγγίζει τις 45.000 οργανικές θέσεις.

«Ακόμα και ένας να έρθει στο νοσοκομείο είναι καλοδεχούμενος. Όμως δεν έχουν την εμπειρία οι νέοι συνάδελφοι που έρχονται τώρα και πέφτει όλο το βάρος στο υπάρχον προσωπικό. Στο οποίο επικρατεί μεγάλη κόπωση» επισήμανε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, υπογράμμισε ότι πολύς κόσμος φοβάται να επισκεφτεί τα νοσοκομεία και ως εκ τούτου «το προσεχές διάστημα θα καταγράφονται θάνατοι από άλλες αιτίες».

Τέλος, ο κ. Γιαννάκος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μην φορολογηθεί το βοήθημα που εξήγγειλε προς τους υγειονομικούς.