Πριγκίπισσα Νταϊάνα: 10 πράγματα που εμείς δεν ξέραμε για την ζωή της

Στις 31 Αυγούστου συμπληρώνονται 21 χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταιάνα

Η αγαπημένη «γαλαζοαίματη» των Βρετανών, που ξεχώρισε για το φιλανθρωπικό της έργο, «έφυγε» σε ηλικία 36 ετών στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα της 31ης Αυγούστου του 1997, που έχει σημαδέψει τη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας.

Ας δούμε κάποιες πληροφορίες που δεν ξέρουν πολλοί για την ζωή της πριγκίπισσας, που μέσα από τις πράξεις της και τον πολυτάραχο βίο της άλλαξε για πάντα το πρόσωπο της βρετανικής μοναρχίας.

 

  • Νταιάνα πήγε σχολείο μετά τα 9 της και μέχρι τότε έκανε μαθήματα στο σπίτι. Στη συνέχεια πήγε στο Ρίντλεσγουερθ Χολ στο Νόρφολκ και μετά στο θηλέων Γουέστ Χιθ στο Σέβενοακς. Απέτυχε δύο φορές στις αντίστοιχες εξετάσεις του γυμνασίου (O-level) και στα 16 της αποφάσισε να παρατήσει το σχολείο.
  • Στο Γουέστ Χιθ ήταν συμμαθήτρια με την ηθοποιό Tilda Swinton και οι δυο τους έγιναν καλές φίλες.

  • Πριν παντρευτεί την Νταιάνα, ο Κάρολος έβγαινε με την αδελφή της, την Sarah Spencer (αργότερα Λαίδη Sarah McCorquodale, φωτ.), για σύντομο χρονικό διάστημα στα τέλη του ‘70.
  • Πριν δεχθεί την πρόταση γάμου του Καρόλου το 1981, είχε δουλέψει σαν οικονόμος, μπέιμπισιτερ και δασκάλα σε νηπιαγωγείο.
  • Η Diana επέλεξε το δαχτυλίδι των αρραβώνων της από τον κατάλογο των Garrard & Co αντί να το κάνει παραγγελία. Την εποχή εκείνη στοίχισε 60.000 δολάρια. Το ίδιο δαχτυλίδι έδωσε και ο Ουίλιαμ στην Κέιτ.
  • Η ουρά του νυφικού της είχε μήκος 7,6 μέτρα και είναι η μεγαλύτερη ουρά στην ιστορία της βασιλικής οικογένειας. Σχεδιάστηκε από τον David και την Elizabeth Emanuel, και χρειάστηκαν πέντε μήνες για να ετοιμαστεί και πέντε μήνες για τις πρόβες.

  • Η Νταιάνα λάτρευε το χορό και ήθελε να γίνει μπαλαρίνα. Ωστόσο το ύψος της δεν της επέτρεψε να κάνει καριέρα στο χορό.
  • Χάρισε 79 φορέματα τα οποία πουλήθηκαν στον οίκο Christie’s στη Νέα Υόρκη και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν (5,76 εκ. δολ.) δόθηκαν σε ιδρύματα για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και του AIDS. Το φόρεμα που φόρεσε στον Λευκό Οίκο συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσό (222.500 δολ.)

  • Όταν έδιναν τους γαμήλιους όρκους, η Νταιάνα αρνήθηκε να πει “υποτάσσεσθαι” όπως είθισται. Οι παραδοσιακοί όρκοι κατά το Βιβλίο Κοινής Προσευχής της Εκκλησίας της Αγγλίας έχουν ως εξής: “Εγώ (η δείνα) λαμβάνω σε (τον δείνα) εις έγγαμον μου άνδρα του έχειν και του κρατείν από της σήμερον εις το εξής, είτε κρείτονα είτε χείρονα, είτε πλουσιώτερον είτε πενέστερον, κατ’ ασθένειαν και καθ’ υγείαν, του αγαπάν, του θάλπειν, και του συ υποτάσσεσθαι άχρις αν διαστείλει ανά μέσον ημών ο θάνατος...). Η Νταιάνα αποφάσισε να παραλείψει το ‘υποτάσσεσθαι’ από τον όρκο της. Το ίδιο έκανε και η Κέιτ όταν παντρεύτηκε τον Ουίλιαμ.
  • Θεωρούσε τον George Michael, τον Bryan Adams και τον Elton John καλούς της φίλους, όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι καθώς και στενοί τους φίλοι κατά καιρούς.


Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.