Πρίγκιπας Άντριου: Αβάσιμες οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση λέει ο δικηγόρος του

483

andrew-0

Ο 61χρονος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ παραδέχθηκε, μόλις, πριν δύο μέρες πως έχει παραλάβει τα δικαστικά έγγραφα για την αγωγή σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος του από την Αμερικανίδα Βιρτζίνια Τζιούφρε – Πώς ο διακανονισμός του Επστάιν με την Τζιούφρε το 2009 θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ του Βρετανού γαλαζοαίματου

Ευδιάθετος και χαμογελαστός εθεάθη σήμερα ο πρίγκιπας Άντριου να εγκαταλείπει το κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία, μετά από τρεις εβδομάδες παραμονής, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μην παραλάβει τα δικαστικά έγγραφα για την αγωγή που έχει υποβάλλει εις βάρος του η Αμερικανίδα Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε.

Ο 61χρονος δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα μαζί με την 95χρονη μονάρχη ενώ στην επίσημη κατοικία του στο Ουίνδσορ δικαστικοί επιμελητές τον έψαχναν για να του παραδώσουν τα νομικά έγγραφα της αγωγής για σεξουαλική κακοποίηση της Τζιούφρε, το 2001, όταν εκείνη ήταν ανήλικη.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Αμερικανός παιδόφιλος Τζέφρι Επστάιν, φίλος του Βρετανού γαλαζοαίματου, την ανάγκασε να συνευρεθεί με τον πρίγκιπα πολλές φορές, όταν η μηνύτρια ήταν 17 ετών. Η Τζιούφρε υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να κάνει σεξ με τον γιο της βασίλισσας Ελισάβετ τρεις φορές, στο Λονδίνο στην κατοικία της Γκισλέιν Μάξγουελ, στενής φίλης του πρίγκιπα και του Επστάιν, στη Νέα Υόρκη και στην έπαυλη του Αμερικανού παιδόφιλου στις Παρθένες Νήσους. Ο δισεκατομμυριούχος Επστάιν έβαλε τέλος στη ζωή του τον Αύγουστο του 2019, μέσα σε φυλακή του Μανχάταν, όπου περίμενε να γίνει η δίκη του για εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών.

andrew

Αν και ο δούκας του Γιορκ προσπάθησε να αποφύγει την παραλαβή των δικαστικών εγγράφων με τους νομικούς εκπροσώπους της μηνύτριας να υποστηρίζουν πως αυτά παραδόθηκαν στους άνδρες φύλαξης της κατοικίας του στο Ουίνδσορ, τελικά, πριν δύο ημέρες με δήλωσή του την οποία υπογράφει ένας εκ των δικηγόρων του, ο «αγαπημένος» γιος της Ελισάβετ παραδέχθηκε πως έλαβε τα έγγραφα της αγωγής και η δήλωσή του, αφού αρχικά έτυχε αποδοχής από ομοσπονδιακό δικαστή του Μανχάταν, στη συνέχεια κατατέθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο.

«Αβάσιμες» χαρακτηρίζει τις κατηγορίες κατά του Άντριου ο Αμερικανός δικηγόρος του πρίγκιπα

Ο Ντέιβιντ Μπόις, νομικός εκπρόσωπος της ενάγουσας, είχε δηλώσει πως περίμενε ότι ο Άντριου Μπρέτλερ, δικηγόρος του πρίγκιπα στις ΗΠΑ, θα υπέβαλε αίτημα για μια «λογική» παράταση ώστε να δοθεί χρόνος στον δούκα του Γιορκ να δώσει απαντήσεις στις κατηγορίες που τον βαραίνουν. Ο Βρετανός πρίγκιπας θα πρέπει να απαντήσει στις κατηγορίες που περιλαμβάνονται στην αγωγή μέχρι τις 29 Οκτωβρίου ενώ η υπόθεση θα συζητηθεί στις 3 Νοεμβρίου.

prince_andrew

Πάντως, ο Άντριου Μπρέτλερ έχει χαρακτηρίσει τις κατηγορίες της Τζιούφρε κατά του πρίγκιπα «αβάσιμες», «μη βιώσιμες» και ενδεχομένως «παράνομες». Ο δικηγόρος του δούκα του Γιορκ δήλωσε πως νομικά δεν ευσταθεί μια αγωγή κατά του Άντριου επειδή, αγωγή που είχε εκδικαστεί στις ΗΠΑ στο παρελθόν απάλλαξε τον πελάτη μας από οποιαδήποτε νομική ευθύνη. Πρόκειται για υπόθεση συμβιβασμού που εκδικάστηκε το 2009 αλλά το περιεχόμενο της δεν έχει γίνει γνωστό. Όπως αποκάλυψε ο Μπρέτελ το 2009 η Τζιούφρε, μετά από δίκη, είχε συμφωνήσει σε διακανονισμό με τον Επστάιν, γεγονός που θα καταστήσει «άκυρες» τις διεκδικήσεις της κατά του πρίγκιπα Άντριου.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο η Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε στην αγωγή που κατέθεσε κατά του Βρετανού πρίγκιπα επικαλείται «απροσδιόριστες βλάβες», που προκλήθηκαν από την σεξουαλική της κακοποίηση και αναμένεται να ζητήσει αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων.

andrew

Πηγή: protothema.gr