Πούτιν: Θα ανακοινώσει ολοκληρωτικό πόλεμο στις 9 Μαΐου;

177

Όλος ο πλανήτης θα έχει τη Δευτέρα στραμμένα τα μάτια του και τα αυτιά του στη Ρωσία για την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε ήδη δηλώσεις πριν την παρέλαση της 9ης Μαΐου, για την ημέρα της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης απέναντι στη ναζιστική Γερμανία, όπου ευχήθηκε στους κατοίκους της Ουκρανίας «ένα ειρηνικό και δίκαιο μέλλον».

Το Spectator επιχειρεί να προσεγγίσει τις προθέσεις του Ρώσου προέδρου σε ανάλυσή του. Είναι αδιανόητο ότι ο Πούτιν θα μπορέσει να κηρύξει οποιαδήποτε νίκη στο Ντονμπάς στις 9 Μαΐου, όπως αρχικά σκόπευε. Το ερώτημα τώρα είναι αν θα χρησιμοποιήσει την επέτειο για να κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο στην Ουκρανία και να κινητοποιήσει πλήρως τη ρωσική κοινωνία, σημειώνει το Spectator.

Είναι μια τρομακτική απόφαση που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Πούτιν. Ο στρατός που έστειλε στην Ουκρανία για να την κατακτήσει έχει αποδειχθεί ότι είναι βαθιά ελαττωματικός, πολύ μικρός για να κατακτήσει μεγάλες περιοχές και ανεπαρκώς διοικούμενος.

Ταπεινώθηκε στη μάχη του Κιέβου και οι Ρώσοι αναγκάστηκαν να αποσυρθούν για να εδραιώσουν τον στρατό τους στο Ντονμπάς, όπου ο Πούτιν ήλπιζε να κηρύξει τη νίκη στις 9 Μαΐου, τονίζεται στη συγκεκριμένη ανάλυση.

Αντίθετα, η Ουκρανία έχει σταματήσει σχεδόν όλες τις ρωσικές προελάσεις στην περιοχή. Η μάχη του Ντονμπάς ήταν άλλη μια αιματηρή και δαπανηρή επιχείρηση για τον ρωσικό στρατό. Και τα πράγματα θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν σημαντικά χειρότερα, υποστηρίζει το Spectator.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr