Πούτιν και Μητσοτάκης έβαλαν στο Σότσι τις βάσεις για βελτίωση των ελληνορωσικών σχέσεων

270

mitsotakis_putin_art

Για περισσότερο από δύο ώρες οι δύο ηγέτες είχαν μια γόνιμη συζήτηση για τις προοπτικές των διμερών σχέσεων – Διπλωματικοί κύκλοι επεσήμαιναν ότι ο αντίκτυπος των συζητήσεων θα φανεί το προσεχές διάστημα – Κίνηση καλής θέλησης από τον Ρώσο Πρόεδρο η επιστροφή των εβραϊκών αρχείων

Παρά τη βαριά σκιά που ρίχνει στην ευρύτερη περιοχή η ουκρανική κρίση, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκαναν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των ελληνορωσικών σχέσεων στη διάρκεια του τετ α τετ που είχαν την Τρίτη στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.

Για περισσότερο από δύο ώρες οι δύο ηγέτες είχαν, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, μια γόνιμη συζήτηση για το μέλλον και τις προοπτικές των διμερών σχέσεων, κατά την οποία επιβεβαιώθηκαν οι στενοί και ιστορικοί δεσμοί των δύο χωρών και των δύο λαών. Επιπλέον υιοθετήθηκε το Κοινό Πρόγραμμα Δράσεων για τα έτη 2022-2024, που θα προσδιορίσει βασικούς άξονες διμερούς συνεργασίας για τα επόμενα χρόνια.
«Οι σχέσεις μας είναι μία διαρκής διαδρομή και έχει μέλλον», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ενώ διπλωματικοί κύκλοι επεσήμαιναν ότι ο αντίκτυπος των συζητήσεων στο Σότσι θα φανεί το προσεχές διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα