Που βασίζεται η σειρά του HBO για το Τσέρνομπιλ;

Του Ταξιάρχη Ν.

Το HBO αποφάσισε να κάνει σειρά το ατύχημα στο εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στο Τσέρνομπιλ, η οποία μάλιστα κάνει εξαιρετικά νούμερα τηλεθέασης και σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Και αυτό διότι θεωρείτε ως μία από τις σημαντικότερες σειρές που έχουν προβληθεί στην τηλεόραση.

Βασίζεται στην έκρηξη που είχε γίνει στις 25 Απριλίου του 1986 στην ουκρανική πόλη Πρίπιατ, που αποτελεί την χειρότερη πυρηνική καταστροφή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αυτό το τηλεοπτικό φαινόμενο πλέον, έχει γίνει viral, διότι βρίσκεται στην πρώτη θέση της τηλεοπτικής κατάταξης  του IMDb, μέσα από τις κριτικές των τηλεθεατών.

Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο της Σβετλάνα Αλεξίεβιτς «Τσέρνομπιλ: Ένα χρονικό του μέλλοντος», που είναι από τα σημαντικότερα βιβλία μαρτύρων του 20ου αιώνα. Η υπόθεση της σειράς έχει να κάνει με από τη στιγμή της έκρηξης του αντιδραστήρα και μετά του πυρηνικού σταθμού στην Ουκρανία. Τονίζοντας στα γεγονότα που οδήγησαν στα ατυχήματα και αλλά και στις πράξεις που έκαναν οι άνθρωποι ώστε να σωθούν, αλλά και να μην εξαπλωθεί αυτή η καταστροφήΔεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.