Πόσες δόσεις είναι διαθέσιμες για το εμβόλιο της γρίπης

Νέες παραγγελίες εμβολίων για να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού. 

Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ποσότητες του εμβολίου της γρίπης, ώστε να καλυφθεί ο πληθυσμός.

Έχουν διατεθεί στην αγορά  2.600.000 δόσεις του αντιγριπικού εμβολίου, ενώ έχουν παραγγελθεί από τον ΕΟΦ άλλες 300.000 δόσεις. Κατά την περσινή χρονιά είχαν διατεθεί μέχρι τον Μάρτιο 2.100.000 εμβόλια.
Πέρυσι μετά τις καμπάνιες ενημέρωσης και τον φόβο που προκλήθηκε από τους δεκάδες θανάτους καταγράφηκε αύξηση στους εμβολιασμούς ακόμη και κατά 20%.
Ήδη, πάντως, τις πρώτες εβδομάδες της έναρξης της εμβολιαστικής περιόδου άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες ελλείψεις εμβολίων.
Γι’ αυτό και ο ΕΟΦ έχει ξεκινήσει  την προμήθεια νέων παρτίδων ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.