Πως θα είναι ο καιρός την Τσικνοπέμπτη;

53

Σε ποιες περιοχές θα βρέχει και που θα μπορούμε να ψήσουμε στα μπαλκόνια και στις αυλές;

Κι ενώ όλοι είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε αύριο (20/2 Τσικνοπέμπτη), σε κάποιες περιοχές ο καιρός δε θα μας κάνει το χατίρι να «Τσικνίσουμε» στην αυλή.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τσικνοπέμπτη:

Στην Αττική φαίνεται ότι το τσίκνισμα θα γίνει με ήπιες τοπικές βροχές με τους βοριάδες να κατεβάζουν τον υδράργυρο, ενώ την πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων την Παρασκευή θα την διαδεχτεί νέα επιδείνωση το Σάββατο που ίσως χιονίσει στη γύρω ορεινή ζώνη.

Με τσουχτερό κρύο και δυνατό βαρδάρη θα τσικνίσουν στη Θεσσαλονίκη με τον κίνδυνο βροχής από το απόγευμα της Πέμπτης να μειώνεται και να περιορίζεται στα πιο νότια και ανατολικά τμήματα. Το τσουχτερό κρύο και πιθανόν ο παγετός θα μείνουν μέχρι και την Κυριακή, οπότε από Δευτέρα ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι δειλά δειλά.

Τα περισσότερα κι εντονότερα φαινόμενα τα αναμένουμε από το απόγευμα της Πέμπτης σε περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο, ενώ προς τα ανατολικά του τμήματα θα εκδηλωθούν καταιγίδες που ίσως σε τοπικό επίπεδο δημιουργήσουν και προβλήματα. Πρόσκαιρη ύφεση της κακοκαιρίας αναμένουμε την Παρασκευή και νέα επιδείνωση που θα αφορά την ανατολική και νότια χώρα το Σάββατο όπου θα έχουμε και το περισσότερο κρύο μιας και πολικής προέλευσης αέριες μάζες από τα βόρεια Βαλκάνια θα φτάσουν στη χώρα μας κατεβάζοντας τα χιόνια πιθανόν και σε ημιορεινές περιοχές της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Από Κυριακή και κυρίως Δευτέρα η άνοιξη επιστρέφει αν και αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή το βράδυ και το πρωί αλλά και το πρωί της Δευτέρας θα κάνει τσουχτερό κρύο με παγετό σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.