Πώς να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου φέτος το καλοκαίρι

186

5 μυστικά για αψεγάδιαστη επιδερμίδα το καλοκαίρι! - BEAUTY NEWS - Youweekly

Collagen Pro-active: Ο πιο ισχυρός σύμμαχος του δέρματός μας στη μάχη με τον ήλιο είναι το αγαπημένο μας πόσιμο κολλαγόνο!

Sponsored Content

Φέτος όλοι περιμένουμε το καλοκαίρι με μεγάλη ανυπομονησία. Μετά από μία περίοδο ιδιαίτερων συνθηκών έχουμε την ανάγκη να αισθανθούμε ανέμελοι, να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε τον ήλιο που τόσο αγαπάμε.

Το φως του ήλιου είναι θεραπευτικό. Οι ευεργετικές ακτίνες του μας χαρίζουν υγεία και ισορροπία, σωματική και ψυχολογική. Από την πρωινή ηλιοθεραπεία ως τη μεσημεριανή ραστώνη και τον απογευματινό περίπατο στην εξοχή ή την ακρογιαλιά. Κάθε καλοκαιρινή στιγμή μας φτιάχνει τη διάθεση.

Ταυτόχρονα όμως ο ήλιος χρειάζεται την προσοχή μας αφού εκτός από φίλος μπορεί να γίνει και εχθρός μας, αν δεν προστατευτούμε αναλόγως. Η προστασία της επιδερμίδας μας με αντηλιακά προϊόντα είναι συνήθως η πρώτη μας φροντίδα, πριν απολαύσουμε το φυσικό φως.

Τί γίνεται όμως στο εσωτερικό του δέρματος μας όταν είμαστε κάτω από τον ήλιο;

Ας μιλήσουμε για φωτογήρανση
Αυτό που ίσως δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι το φως του ήλιου καταστρέφει ένα δομικό συστατικό της επιδερμίδας μας, το κολλαγόνο.

Πρόκειται για μία πρωτεΐνη-κλειδί για τον οργανισμό αφού αντιπροσωπεύει το 30% του συνόλου της πρωτεΐνης του σώματος και το 75% της πρωτεΐνης του δέρματος. Ακόμα, παίζει τεράστιο ρόλο στη συνοχή του σώματος αφού συμβάλει στην ελαστικότητα και την αναπαραγωγή του δέρματος, των χόνδρων, των αρθρώσεων, αλλά και των οστών.

Ο ήλιος, λοιπόν, και πιο συγκεκριμένα η υπεριώδης ακτινοβολία, δρα συσσωρευτικά πάνω στην επιδερμίδα μας και μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση του δέρματος, δηλαδή, «φωτογήρανση», στο πρόσωπο και στο σώμα.

Με δύο λόγια, το δέρμα παύει να είναι σφριγηλό και ελαστικό. Γίνεται ξηρό, δημιουργούνται ρυτίδες και παρουσιάζει χαλάρωση. Οι επιστημονικές μελέτες μάλιστα δείχνουν ότι το 90% των ρυτίδων οφείλεται στη φωτογήρανση.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα