Πώς η Νταϊάνα θα αναμετρηθεί με τη βασίλισσα 21 χρόνια μετά το θάνατό της

Φαίνεται πως η δημοφιλία της πριγκίπισσας του λαού όχι μόνο δεν σβήνει αλλά μεγαλώνει με το πέρασμα του χρόνου.

Το παλάτι αποφάσισε να ξεφορτωθεί μια σειρά από παλιά πολυτελή αυτοκίνητα και να βάλει μερικά εκατομμύρια στο ταμείο του.

Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο οκτώ αυτοκίνητα της βασιλικής οικογένειας θα βγουν στο σφυρί, όλα της μάρκας Rolls Royce. Τα αυτοκίνητα αυτά έχουν χρησιμοποιήσει βασίλισσα Ελισάβετ και μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας τις τελευταίες επτά δεκαετίες. Οι τιμές των αυτοκινήτων αναμένεται να κυμανθούν από £80,000 ως £1,500,000.

Στην κορυφή της λίστας, που θα διεξάγει ο οίκος Bonhams στις 8 Σεπτεμβρίου είναι μια Rolls-Royce, μοντέλο Phantom IV State Landaulette του 1953, που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για το Χρυσό Ιωβηλαίο της Rolls-Royce και χρησιμοποιήθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Σύμφωνα με τον οίκο, η αξία του αποτιμάται μεταξύ 1,3 εκατ. και 2,6 εκατ. δολαρίων. Είναι ένα από τα 18 τέτοια μοντέλα που κατασκεύασε η εταιρία.

Το Phathom IV μοιάζει πολύ με το γαμήλιο όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της Μέγκαν Μαρκλ στον Πύργο του Ουίνδσορ για τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι. Το αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε η Μέγκαν, σήμερα Δούκισσα του Σάσεξ, και η μητέρα της Ντόρια καθώς μετακινήθηκαν από το ξενοδοχείο τους προς το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, είναι ένα ακόμα από τα 18 μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί για αρχηγούς κρατών και σημαίνοντα δημόσια πρόσωπα, όπως αναφέρει η Sunday Telegraph.

Στο σφυρί και η Rolls Royce της Νταϊάνα

Η συλλογή των οκτώ ιδιαίτερα σημαντικών Rolls-Royce περιλαμβάνει οχήματα που χρησιμοποίησε και η Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Προς πώληση διατίθεται και μια λιμουζίνα Phantom V «High Roof» State Limousine του 1960, την οποία ο οίκος Bonhams έχει αποτιμήσει σε πάνω απο 2 εκ. δολάρια δηλαδή περίπου όσο και της βασίλισσας.

Κάτι που αποδεικνύει πως η δημοφιλία της πριγκίπισσας του λαού όχι μόνο δεν σβήνει αλλά μεγαλώνει με το πέρασμα του χρόνου.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.