Πώς η Κίνα περιόρισε τον κοροναϊό – Η απολύμανση σε δημόσιους χώρους

238

Πέρα από τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στους 1 και πλέον δισεκατομμύρια πολίτες για τον κοροναϊό, από την πρώτη στιγμή οι κινεζικές Αρχές τέθηκαν άμεσα σε συναγερμό λαμβάνοντας σειρά δραστικών πρωτοβουλιών

Την ώρα που η εξάπλωση του κοροναϊού «σκεπάζει» τον πλανήτη, με τη Γηραιά Ήπειρο να βρίσκεται στο επίκεντρο της νόσου, η Κίνα -η χώρα από την οποία ξεκίνησε και εξαπλώθηκε ραγδαία ο COVID-19-  φαίνεται πως βγαίνει νικήτρια από τη μάχη.

Όταν στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου το Πεκίνο διαπίστωσε τη σοβαρότητα της κατάστασης και αποδέχθηκε ότι δεν μπορεί να αποσιωπήσει τη θανατηφόρα απειλή για εκατομμύρια ανθρώπους, πήρε δρακόντεια μέτρα, τα οποία απέδωσαν καρπούς.

Οι Αρχές δεν υπολόγισαν κανένα κόστος, ενώ η κλίμακα των μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν δεν είχε προηγούμενο.

Πέρα από τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στους 1 και πλέον δισεκατομμύρια πολίτες, από την πρώτη στιγμή οι κινεζικές Αρχές τέθηκαν άμεσα σε συναγερμό λαμβάνοντας σειρά δραστικών πρωτοβουλιών.

Τρανό παράδειγμα αποτέλεσαν τα νοσοκομεία που «χτίστηκαν» σε χρόνο – ρεκόρ προκειμένου να νοσηλευτούν ασθενείς με κοροναϊό, ενώ εξίσου πρωτοφανή μέτρα εφαρμόστηκαν στους δρόμους πόλεων της ασιατικής χώρας.

Όπως διακρίνεται στο παρακάτω βίντεο, οι αρχές τοποθέτησαν σε κεντρικά δημόσια σημεία ειδικά τούνελ στα οποία απολυμαίνονταν οι πολίτες.

Αυτά ήταν εξοπλισμένα με ένα ειδικό σπρέι που ψέκαζε όποιον περνούσε μέσα από αυτό. Την ίδια ώρα, ειδικά κουβούκλια προς τον ίδιο σκοπό είχαν τοποθετηθεί σε κεντρικούς δρόμους προκειμένου να απολυμανθεί ο κόσμος.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

China

Gepostet von Winnie Chong am Freitag, 13. März 2020