Πολυτεχνείο: Τροποποιήσεις σε δρομολόγια των λεωφορείων και του μετρό

της Χρύσας Σκουρολιάκου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλείσιμο των σταθμών του μετρό προβλέπονται ενόψει της απογευματινής πορείας προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Οι Πύλες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έκλεισαν στη 1:00 μ.μ., ενώ η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία έχει προγραμματιστεί για τις 4 μ.μ. Τα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνουν την κινητοποίηση 5.000 αστυνομικών.

Πάντως από τις 12:00 έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (οι οποίες θα πραγματοποιούνται σταδιακά) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπως και στις παράλληλες, αλλά και στις καθέτους αυτών.

Όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η απόφαση των «Οδικών Συγκοινωνιών Α.Ε.» αναφέρει πως θα πραγματοποιηθούν διαφοροποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των λεωφορείων-τρόλεϊ.

Αναφορικά με το Μετρό, οι σταθμοί που θα κλείνουν διαδοχικά είναι οι εξής:

  1. «Μέγαρο Μουσικής» στις 15:00
  2. «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» στις 16:30.

Πάντως, τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αστυνομία καλεί του κατοίκους της Αθήνας να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων στην περιοχή των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και γύρω από την πρεσβεία των Η.Π.Α, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, για την εξυπηρέτησή και, ευρύτερα, για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Πορείες αναμένεται να εκδηλωθούν, επίσης, σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.