Πόλεμος στην Ουκρανία: Πέθανε 5χρονος που έχασε γονείς και αδερφή από Ρώσους σαμποτέρ

236

Το παιδί ταξίδευε σε ένα αυτοκίνητο με την οικογένειά του όταν δέχθηκαν επίθεση καθώς προσπαθούσαν να φύγουν από το Κίεβο

Ένας 5χρονος πέθανε σε νοσοκομείο της Ουκρανίας λίγες μέρες αφότου η αδερφή του και οι γονείς του σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς ρωσικών στρατευμάτων.

Σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται το Sky News, το παιδί, που ονομάζεται Σεμιόν, ταξίδευε σε ένα αυτοκίνητο με την οικογένειά του όταν δέχθηκαν επίθεση καθώς προσπαθούσαν να φύγουν από το Κίεβο το Σάββατο.

Μια ρωσική ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης άνοιξε πυρ εναντίον του οχήματος, είπε ο αντιδήμαρχος του Κιέβου, σκοτώνοντας τη 10χρονη αδερφή του Σεμιόν, Πωλίνα, και τους γονείς του, Άντον Κούντριν και Σβετλάνα Ζαπαντίνσκαγια.

Ο Σεμιόν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων αλλά πέθανε από τα τραύματά του την Τετάρτη, δήλωσε οικογενειακός φίλος στην Daily Telegraph.

Η 13χρονη αδερφή του Σοφία παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση σε άλλο νοσοκομείο, αγνοώντας ότι ολόκληρη η οικογένειά της έχει χαθεί, ανέφερε η εφημερίδα.

Η Πωλίνα ήταν το πρώτο παιδί-θύμα του πολέμου που αναγνωρίστηκε – με την Ουκρανία να αναφέρει ότι περισσότεροι από 2.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την ευρεία εισβολή της Ρωσίας.

«Οι Ρώσοι, γιατί πυροβολούν παιδιά και πολίτες;», αναρωτήθηκε μιλώντας σε εφημερίδα φίλος της οικογένειας. «Θέλουν απλώς να φύγουν από το Κίεβο και να παραμείνουν ζωντανοί, και δέχθηκαν επίθεση. Έτσι πέθαναν εκτός από ένα παιδί που έμεινε ζωντανό», συνέχισε.

Άλλη οικογενειακή φίλη μιλώντας στην ίδια εφημερίδα περιέγραψε τα παιδιά ως «γλυκά, αστεία» και «ευγενικά». Είπε «Μόνο ένα κορίτσι μένει… δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ τη Ρωσία και τους Ρώσους για τον θάνατό τους».

Πηγή: in.gr