Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα έκκληση Ζελένσκι στη Δύση για βοήθεια -Θα χτυπήσουν την αμυντική βιομηχανία

308

zelensky_ekklisi_voitheias_xr

«Αυτό είναι εσκεμμένη δολοφονία», δήλωσε στο νέο του μήνυμα ο Ουκρανός πρόεδρο

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του το βράδυ της Κυριακής, ο Bολοντίμιρ Ζελένσκι άσκησε κριτική στους δυτικούς ηγέτες επειδή δεν αντέδρασαν στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι θα πλήξει το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της Ουκρανίας, ενώ είπε στους εργαζόμενους των αμυντικών αυτών εγκαταστάσεων να μην πάνε στη δουλειά τους.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, χαρακτήρισε την απόφαση της ρωσικής ηγεσίας «φόνο» και «εσκεμμένη δολοφονία», καθώς στην περιοχή ζουν και εργάζονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

«Δεν άκουσα ούτε έναν παγκόσμιο ηγέτη να αντιδρά σε αυτό», δήλωσε ο Ζελένσκι. «Το θράσος του επιτιθέμενου είναι ένα σαφές μήνυμα προς τη Δύση ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία δεν επαρκούν».

Ο Ζελένσκι ζήτησε να στηθεί «δικαστήριο» για να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όσοι διατάζουν και εκτελούν τέτοια εγκλήματα.

«Σκεφτείτε το αίσθημα ατιμωρησίας των κατακτητών που μπορούν να ανακοινώνουν τέτοιες προγραμματισμένες φρικαλεότητες», είπε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι δυνάμεις του σκοπεύουν να πλήξουν το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα της Ουκρανίας με όπλα ακριβείας, όπως είπε.