Πόλεμος στην Ουκρανία: Κρίσιμη σύνοδος του ΝΑΤΟ – Άρματα μάχης ζήτησε ο Ζελένσκι

479

nato_zelenski_omilia_xr

Σε εξέλιξη η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας – Τι είπε στους Συμμάχους ο Ουκρανός πρόεδρος μέσω βίντεο – «Είμαστε ενωμένοι», είπε ο Στόλτενμπεργκ στέλνοντας μήνυμα στη Μόσχα – Σήμερα στις Βρυξέλλες και οι Σύνοδοι Κορυφής των G7 και της ΕΕ

Τα βλέμματα του πλανήτη είναι στραμμένα στις Βρυξέλλες αφού τρεις σημαντικές Σύνοδοι Κορυφής διεξάγονται και καθορίζουν τα βήματα της ανθρωπότητας για το επόμενο διάστημα.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, παρουσία του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν με κεντρικό θέμα συζήτησης την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλά και τις επιπτώσεις της τόσο σε οικονομικό όσο και σε γεωπολιτικό επίπεδο.  Παράλληλα σήμερα διεξάγονται οι Συνόδοι Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των G7.

Καταδίκη της εισβολής από τον Στόλτενμπεργκ στην έναρξη της συνεδρίασης

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ εξήρε σήμερα κατά την έναρξη της συνεδρίασης τη σημασία της ενότητας της Ατλαντικής Συμμαχίας και προειδοποίησε το καθεστώς Πούτιν ότι θα πληρώσει ακριβά το τίμημα του πολέμου στην Ουκρανία.

«Είμαστε ενωμένοι», είπε ο Στόλτενμπεργκ. «Μαζί καταδικάζουμε τον επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας που ξεκίνησε το Κρεμλίνο και θέλουμε η Ρωσία να να πληρώσει όσο πιο ακριβά γίνεται το τίμημα του (πολέμου). «Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να στέκεται δίπλα στον ουκρανικό λαό», πρόσθεσε. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ υποσχέθηκε επίσης να ενισχύσει περαιτέρω τις ανατολικές χώρες της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα