«Πόλεμος» μεταξύ Μέγκαν Μαρκλ και Daily Mail

375

Καθόλου καλές δεν είναι οι σχέσεις μεταξύ Μέγκαν Μαρκλ και Daily Mail αφού όπως ισχυρίζεται η Δούκισσα του Σάσεξ δημοσίευσε παράνομα επιστολή προς τον πατέρα της.

Με σύμμαχο τον μπαμπά Μαρκλ η Daily Mail συνεχίζει να πολεμά την Μέγκαν αφού θα τον χρησιμοποιήσει στη δικαστική διαμάχη ως μάρτυρα υπεράσπισης με σκοπό να καταθέσει σε βάρος της κόρης του στο δικαστήριο, όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mαil.

Ο 75χρονος Μαρκλ είχε στείλει γράμμα στην Μέγκαν εξηγώντας της ότι για λόγους υγείας δεν μπορεί να παραστεί στον γάμο του ζευγαριού τον Απρίλιο του 2018. Ο Τόμας είχε υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς με τον ίδιο να επισημαίνει ότι οι γιατροί τον είχαν συμβουλεύσει να μην ταξιδέψει. Ο πρίγκιπας Χάρι του έστειλε ένα γράμμα στο οποίο του έλεγε ότι έχει βλάψει την κόρη του και δεν τον ρώτησε για την υγεία του. Και τότε ο Τόμας Μαρκλ απάντησε γραπτώς: «Δεν έχω κάνει τίποτα για να βλάψω την Μέγκαν ή κάποιον άλλο… Λυπάμαι που η καρδιακή προσβολή που υπέστην είναι… ταλαιπωρία για σένα».

Με την σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι να βρίσκεται στον Καναδά, η κυριακάτικη βρετανική εφημερίδα έσπευσε να τονίσει ότι είχε κάθε δικαίωμα να δώσει στη δημοσιότητα το γράμμα που έστειλε η Μέγκαν στον πατέρα της Τομ, λίγο πριν τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι.

«Υπάρχει τεράστιο και νόμιμο δημόσιο ενδιαφέρον» για τα τα όσα συμβαίνουν στη βασιλική οικογένεια και τις «προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις» των μελών της, αναφέρει η νομική ομάδα της εφημερίδας απατώντας στη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος της οι Σάσεξ. Το θέμα έχει ήδη φθάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Όπως διευκρινίζει η εφημερίδα Daily Mail, η Μέγκαν Μαρκλ κατέθεσε αγωγή σε βάρος της εφημερίδας για την παράνομη δημοσίευση χειρόγραφης επιστολής της που είχε συντάξει πέρυσι με παραλήπτη τον πατέρα της Τόμας Μαρκλ. Μαζί με την αγωγή ήρθε το ξέσπασμα του συζύγου της πρίγκιπα Χάρι κατά των έντυπων μέσων ενημέρωσης για «αμείλικτη προπαγάνδα» με αναφορές στο οικογενειακό του παρελθόν και τον διασυρμό που είχε βιώσει η μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων. Από την πλευρά της, η Mail on Sunday απορρίπτει όλες τις σε βάρος της κατηγορίες και δηλώνει ότι έχει αποδείξεις από την πλευρά του πατέρα της Μαρκλ, οι οποίες θα αποτελέσουν κομμάτι της υπερασπιστικής γραμμής. Αυτό σημαίνει ότι ο πατέρας της Μέγκαν ήταν αυτός που έδωσε το γράμμα της κόρης του στην εφημερίδα. Την ίδια ώρα, η Μέγκαν φέρεται να είχε επιστρατεύσει την κολλητή της φίλη Τζέσικα Μαλρόνει για να την ξελασπώσει ζητώντας της να επηρεάσει τον βρετανικό Τύπο αναφορικά με την κάλυψη των θεμάτων που την αφορούν.