Ποιοί δικαιούνται το εφάπαξ επίδομα;

efapaks 2Άστεγοι, ένστολοι και ανασφάλιστοι είναι οι τρεις πρώτες κατηγορίες δικαιούχων που θα λάβουν το εφάπαξ επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, όπως οριστικοποιήθηκε σε σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Εκκρεμεί ο καθορισμός των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα που θα λάβουν άπαξ το επίδομα. Για τις κατηγορίες των δικαιούχων θα υπάρξει διάταξη στο πολυνομοσχέδιο της συμφωνίας με την τρόικα, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την Πέμπτη, ή την Παρασκευή το αργότερο. Για όλους ανεξαιρέτως, όπως ανέφεραν κυβερνητικοί παράγοντες, το επίδομα θα χορηγηθεί εντός του Μαΐου.

«Τα ψίχουλα, που δίνει η κυβέρνηση στην πιο ακραία φτώχεια και τα οποία θα εξανεμιστούν πριν καν φτάσουν στον προορισμό τους, δεν μπορούν να κρύψουν ότι η αντιλαϊκή πολιτική όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά και θα κλιμακωθεί με το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης» αναφέρει μεταξύ άλλων  σχόλιο του ΚΚΕ για τη διανομή του μερίσματος.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.