Ποιες γυναίκες χρειάζονται δανεικά ωάρια;

Παγκοσμίως 10-15% των ζευγαριών αναπαραγωγικής ηλικίας παρουσιάζουν δυσκολία στην επίτευξη εγκυμοσύνης.

Υπάρχουν πολλές αιτίες για αυτό – ανδρικής και γυναικείας αιτιολογίας – αλλά με τις σύγχρονες τεχνικές της εξωσωματικής γονιμοποίησης τα περισσότερα προβλήματα υπογονιμότητας θα θεραπευτούν.

Παρόλα αυτά υπάρχουν γυναίκες που θα εκπληρώσουν το όνειρο ενός παιδιού παρά μόνο με την βοήθεια μιας άλλης γυναίκας που θα τους δωρίσει τα ωάρια της. Ποιες είναι οι γυναίκες που χρειάζονται δανεικά ωάρια; Κυρίως είναι αυτές που δεν έχουν ωάρια ή αυτά που υπάρχουν είναι λίγα και κακής ποιότητας όπως στις γυναίκες μεγάλης αναπαραγωγικής ηλικίας.

Επίσης γυναίκες με πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια δηλαδή εκείνες που σταματάει η περίοδος τους πριν τα 40 ή με κάποιο γενετικό νόσημα όπως Turner syndrome με ρίσκο να μεταφέρουν το πρόβλημα στα παιδιά τους. Τέλος ασθενείς με καρκίνο ή αυτοάνοσα νοσήματα που έχουν υποβληθεί σε χημειο-θεραπεία ή άκτινο-θεραπεία όπου έχουν βλάψει ανεπανόρθωτα τις ωοθήκες τους έχουν ανάγκη από δανεικά ωάρια.

Πηγή: Kοntasou.comΔεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.