Πλήρωσε το ρατσιστικό παραλήρημα κατά Αντετοκούνμπο

391

Στην απομάκρυνση του καθηγητή Κωνσταντίνου Καλέμη από τη θέση του συντονιστή εκπαίδευσης προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων Μαλακάσας προχώρησε το υπουργείο Παιδείας μετά την μισαλλόδοξη και ρατσιστική επίθεσή του σε βάρος του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η Νίκης Κεραμέως καταδίκασε «απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες  συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Η υπουργός πήρε την απόφαση μετά το αίτημα του Νίκου Φίλη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, να απομακρυνθεί ο καθηγητής και να καταδικάσουν ομόφωνα τα κόμματα τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του αθλητή.

Είχε προηγηθεί «πάρτι» του κ. Καλέμη στο Twitter, όπως φαίνεται από τα παραπάνω απαράδεκτα σχόλιά του. Ο λογαριασμός του καθηγητή είναι πλέον ανενεργός.

Αφορμή δηλώσεις του «Greek Freak» αναφορικά με το φαινόμενο του ρατσισμού στη χώρα μας για ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με το παρελθόν του MVP του ΝΒΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε κατ’ εξαίρεση χορηγήσει την ελληνική ιθαγένειας στον Γιάννη Αντετοκούνμπο το 2013, η οποία είχε στερήσει τη δυνατότητα πολιτογράφησης χιλιάδων μεταναστών.

Πηγή: efsyn.gr