Πλύνετε τα χέρια σας!

Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος των Χεριών η σημερινή

wash handsΠαγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος των Χεριών, η σημερινή, ωστόσο τα νέα στοιχεία από τη UNICEF λένε πως 1.400 παιδιά κάτω των πέντε ετών εξακολουθούν να πεθαίνουν κάθε μέρα από διαρροϊκές ασθένειες εξαιτίας της έλλειψης καθαρού πόσιμου νερού, αποχέτευσης και στοιχειώδους υγιεινής.
Οι διαρροϊκές ασθένειες, συνδέονται επίσης με αυξημένο κίνδυνο νανισμού (χαμηλό βάρος σε σχέση με την ηλικία και καθυστέρηση της ανάπτυξης)

Μία από τις απλούστερες και πιο ανέξοδες μεθόδους για την αποτροπή μολύνσεων, είναι το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι.

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος των Χεριών πραγματοποιούνται σήμερα σε όλο τον κόσμο με σύνθημα «Η δύναμη είναι στα χέρια σας» και στόχο την προώθηση της συνήθειας του πλυσίματος των χεριών και την ενημέρωση για τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει για την επιβίωση των παιδιών και τη δημόσια υγεία.

Ο Υπεύθυνος επικοινωνίας της Ελληνικής επιτροπής της UNICEF Ηλίας Λυμπέρης μιλώντας στην Καλλιόπη Ασλανίδου τόνισε ότι και στη χώρα μας, σε πολλές περιοχές με ομάδες πληθυσμού όπως Ρομά, πρόσφυγες, μετανάστες κλπ, θα πρέπει να προωθηθεί η συνήθεια του πλυσίματος των χεριών.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να επιλέξει “εμπνευσμένα δώρα” UNICEF που εξασφαλίζουν νερό και υγιεινή σε χιλιάδες παιδιά εύκολα και γρήγορα στο www.inspiredgifts.unicef.gr στέλνοντας το είδος που επιθυμεί κατευθείαν εκεί που το έχουν ανάγκη.

 Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.