Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Έδωσε 500 ευρώ στη νοσηλεύτρια και της ζήτησε να… ρίξει στο πάτωμα το υγρό

699

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Έδωσε 500 ευρώ στη νοσηλεύτρια και της  ζήτησε να... ρίξει στο πάτωμα το υγρό

Αναζητείται από την αστυνομία ο άντρας που πήγε σε εμβολιαστικό κέντρο για τη δεύτερη δόση
Αλγεινή εντύπωση προκαλούν τα απανωτά περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Σύμφωνα με το δελτίο του ΑΝΤ1, άνδρας εμφανίστηκε στο Mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι και έδινε στην νοσηλεύτρια, που θα του έκανε την δεύτερη δόση του εμβολίου, 500 ευρώ, για να μην προχωρήσει.

Συγκεκριμένα, ζήτησε από τη νοσηλεύτρια να πάρει τα χρήματα και να… ρίξει το υγρό στο πάτωμα.

Απαίτησε, μάλιστα, από τη νοσηλεύτρια να περάσει στα αρχεία πως έγινε το εμβόλιο για να πάρει ο άντρας, που αναζητείται από την αστυνομία, το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων αναφορικά με τη «φάμπρικα» χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών, η οποία είχε στηθεί στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας.

Μολονότι από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε άμεσα ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης ταυτοποιήθηκαν 34 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, ένας μεγάλος αριθμός αυτών προκύπτει πως έχουν διοχετευθεί αποκλειστικά και μόνο σε υγειονομικούς, εντείνοντας την ανησυχία για την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού σε κεντρικές νοσοκομειακές μονάδες.

Μέχρι σήμερα, από τα συνολικά 34 πλαστά πιστοποιητικά με «κοιτίδα» τον Παλαμά Καρδίτσας, έχουν εντοπιστεί:

· 4 πλαστά πιστοποιητικά στο Νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, τα οποία είχαν στην κατοχή τους μία μόνιμη διοικητική υπάλληλος – συγγενής πρώτου βαθμού με την «πρωταγωνίστρια» της υπόθεσης διοικητική υπάλληλο στον Παλαμά, μία νοσηλεύτρια και δύο τραυματιοφορείς.
· 3 πλαστά πιστοποιητικά στην Κοζάνη, όπου το ένα εντοπίστηκε σε νοσηλεύτρια στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο και τα άλλα δύο σε Κέντρα Υγείας του νομού,
· αλλά και ένα πλαστό πιστοποιητικό στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το οποίο φέρεται να κατέχει νοσηλευτής, η σύζυγος του οποίου εργάζεται στο Νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς, στη Θεσσαλονίκη.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι οι ψευδείς βεβαιώσεις εμβολιασμού από τον Παλαμά κατέληξαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης (δηλαδή νοσοκομειακές μονάδες όλες υπαγόμενες στην 3η ΥΠΕ) ερμηνεύεται και από το γεγονός ότι η διοικητική υπάλληλος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με καταγωγή από τον νομό Σερρών, είχε υπηρετήσει προηγουμένως σε νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας, πριν μετακινηθεί στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, κοντά στην υπηρεσία του συζύγου της. Επιπλέον, ο οικογενειακός και φιλικός της περίγυρος είχε άμεση συνάφεια με τον υγειονομικό κλάδο, τον οποίο φρόντισε να «τακτοποιήσει» ως προς την εκκρεμότητα του εμβολιασμού.

Πηγή: protothema.gr