Πιο σημαντική η εξέταση των μαρτύρων από τις κουκούλες τους

324

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η πολυαναμενόμενη εξέταση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, με το ερώτημα να παραμείνει εάν θα καταθέσουν με ή χωρίς κουκούλες.

 

Ωστόσο, πηγές της επιτροπής υπογράμμιζαν πως το βασικό είναι να καταθέσουν οι μάρτυρες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» — κι όχι ο τρόπος που θα γίνει αυτή η εξέταση.

«Η δική μας απόφαση και ο στόχος μας είναι να αντλήσουμε πληροφορίες από κρίσιμους μάρτυρες. Τα υπόλοιπα είναι υποδεέστερα και δευτερεύοντα», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Επίσης, οι ίδιες πηγές από την επιτροπή επισήμαναν ότι «όλα τα κόμματα ζήτησαν την εξέταση των μαρτύρων που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας» και ότι προϋπήρξαν της συγκρότησης της ειδικής επιτροπής, καταθέσεις που ανέφεραν ότι γνωρίζουν τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες. Πρόσθεταν επίσης με νόημα πως «εμείς δεν βγάζουμε καμία κουκούλα. Εμείς αντιθέτως προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την προστασία των μαρτύρων. Το εάν κάποιοι έδωσαν καθεστώς προστασίας και δεν το διαφύλαξαν, αυτό δεν μπορεί να βαραίνει την επιτροπή που θα εξετάσει τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες».

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο να υιοθετούν οι ακραίες φωνές εντός της Νέας Δημοκρατίας, «να βγουν οι κουκούλες», καθώς οι παραπάνω πηγές δείχνουν διάθεση να υποβαθμίσουν το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βρεθεί ήδη ο χώρος που θα γίνει η εξέταση των μαρτύρων από τους βουλευτές, ενώ δεδομένο θεωρείται ότι θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας.