«Το Πιλάφι Των Χερουβίμ»: Ένα μιούζικαλ-σταθμός για τον ελληνικό κινηματογράφο

24

1
«Η αγάπη θέλει δύο» ή ίσως θέλει και περισσότερους με χρώμα ελληνικό και θέμα τον κλασικό ελληνικό κινηματογράφο.

Ο λόγος για τους Μαρία Ανδρούτσου, Δημήτρη Παπάζογλου, Βίκυ Κουλιανού, Γιώργο Παράσχο, Μαργαρίτα Γκινοσάτη, και Άννα Φωτοπούλου οι οποίοι θα μας θυμίσουν μελωδίες και λόγια που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε.

O ελληνικός κινηματογράφος γιορτάζει φέτος τα 100 του χρόνια («Η Γκόλφω», η πρώτη μεγάλου μήκους –βουβή- ελληνική ταινία γυρίστηκε το 1914) και οι έξι ερμηνευτές θα μας ταξιδέψουν στις σημαντικότερες μουσικές στιγμές του.

Αγαπημένες μελωδίες μεγάλων συνθετών που επένδυσαν μουσικά ταινίες όπως οι: «Φαίδρα», «Μανταλένα», «Τα κόκκινα φανάρια», «Στέλλα», κ.ά., ταινίες που αποτέλεσαν ορόσημα και σφράγισαν με τις ανεπανάληπτες ερμηνείες τους η Μελίνα, η Ρένα Βκαχοπούλου, η Αλίκη, η Τζένη, ο Χορν, ο Παπαμιχαήλ… Τραγούδια που αποτελούν σημεία αναφοράς στο σύγχρονο κινηματογραφικό μας πολιτισμό και ξυπνούν συναισθήματα και αναμνήσεις από μια εποχή υπέροχα ξεχωριστή!

Τους έξι ηθοποιούς και τραγουδιστές πλαισιώνουν πέντε καταξιωμένοι σολίστες μουσικοί

Σε έναν ανανεωμένο πολυχώρο στο Γκάζι στο YOLO, οι μουσικές του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, του Τσιτσάνη, του Πλέσσα, του Ξαρχάκου και τόσων άλλων και ένας ουρανός με αστέρια, είναι το σκηνικό μέσα στο οποίο όλοι θα αποδράσουμε σε μέρη ψυχικής ανάτασης, ξεγνοιασιάς και γέλιου, σε πλήρη αρμονία.

Την παράσταση συμπληρώνουν σκηνές ταινιών από τον αγαπημένο Ελληνικό κινηματογράφο με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων, αποδίδοντας ένα εγγυημένα άρτιο αποτέλεσμα ενώ κάθε φορά θα υπάρχει quest καλεσμένος όπως Καρυοφύλλια Καραμπέτη, Σμαράγδα Καρύδη, Βίκυ Σταυροπούλου, Παναγιώτης Πετράκης κ.α.

Στον εορτασμό των 100 χρόνων του Ελληνικού Κινηματογράφου, μία μουσικοθεατρική παράσταση- σταθμός!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Επιμέλεια προγράμματος: Γιαννοπούλου Μπέσσυ
Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζη
Κείμενο: Παναγιώτης Καποδίστριας
Ενορχηστρώσεις: Ροιλός Γιώργος
Μαέστρος: Ροιλός Γιώργος
Σχεδιασμός φώτων: Κώστας Αλεξίου, Μαρία Βενιατάκη
Επιμέλεια ήχου: Δημήτρης Μπουρμπούλης
Ενδυματολόγος:Ελένη Πάτα
Παραγωγή: Ramsis MVM
Διεύθυνση Παραγωγής: Αγγελακόπουλος Βαγγέλης
Δημόσιες Σχέσεις: Χαρά Ορφανού