Πέτσας : Εάν χρειαστεί θα πάμε σε πιο σκληρά lockdown και σε άλλες περιοχές – Τι είπε για τα ρεβεγιόν

508

Πέτσας : Εάν χρειαστεί θα πάμε σε πιο σκληρά lockdown και σε άλλες περιοχές – Τι είπε για τα ρεβεγιόν

Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει «φρένο» στις όποιες ελπίδες των πολιτών για διεύρυνση στο ωράριο ελεύθερων μετακινήσεων.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έστειλε μήνυμα σημειώνοντας ότι εάν χρειαστεί το επόμενο διάστημα θα πάμε σε ακόμη πιο σκληρά lockdown σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Αναφορικά με το εμβόλιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι «θέλουμε με την πειθώ να παρακινηθούν και οι επιφυλακτικοί συμπολίτες μας».

Όσο πιο στενός ο κύκλος των ανθρώπων με τους οποίους θα περάσουμε τις γιορτές, τόνισε ο κ. Πέτσας, τόσο μικρότερη θα είναι η διασπορά.

Σημείωσε ότι δεν έχει σημασία τόσο ο αριθμός των ατόμων που θα βρεθούν στο γιορτινό τραπέζι, αλλά το πιο σημαντικό είναι να περάσουμε τις γιορτές με την ίδια  οικογένεια.

«Μη χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν»

Ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί παραμένουν οι επιστήμονες ενόψει των ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς καθώς ολοένα και περισσότεροι υποστηρίζουν ότι οι γιορτές πρέπει να είναι οικογενειακές.

«Ας μην χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν. Δεν πρέπει να υπάρχει γενικώς συσσώρευση κόσμου. Στους κλειστούς χώρους είναι πρόβλημα η συσσώρευση. Σε ένα κλειστό χώρο, ακόμη και ένας θετικός και με μάσκα θα το μεταδώσει. Είναι υπερμεταδότης» τόνισε από την πλευρά του  ο Χαράλαμπος Γώγος .

Ρεβεγιόν με μάσκες λέει ο ΠΟΥ

Την ίδια στιγμή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στέλνει το δικό του μήνυμα ενόψει των εορτών, σημειώνοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να φοράνε μάσκες σε τυχόν οικογενειακές ή φιλικές συναθροίσεις ώστε να να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Η εν λόγω συμβουλή αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ευρωπαϊκού παραρτήματος του ΠΟΥ, μαζί και με άλλες συστάσεις . Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στον εορτασμό Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο ΠΟΥ αναφέρει πως, εάν αυτός πραγματοποιηθεί σε κλειστό χώρο, «ο περιορισμός των ατόμων και ο καλός αερισμός είναι το «κλειδί». Μπορεί να μοιάζει περίεργο να πρέπει να φοράτε μάσκες και να κρατάτε αποστάσεις από την οικογένεια και τους φίλους σας, αλλά αυτό θα συνεισφέρει σημαντικά στη διασφάλιση της υγείας όλων».

Πηγή: in.gr