Περιφερειακό συμβούλιο Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Ανατολική Μακεδονίας-Θράκης

DSC00929

Στην όμορφη πόλη της Καβάλας έλαβε χώρα η συνεδρίαση του διευρυμένου περιφερειακού συντονιστικού ΑΜ-Θ.Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ενεργοί πολίτες από όλες τις γωνιές της περιφέρειας.

Του Αδάμ Αδαμίδη
Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι εξής:
1)Ο Θόδωρος Μαργαρίτης,υπεύθυνος για την περιφέρεια,μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα όμορφα συναισθήματα που νιώθει για την περιοχή καθώς έχει πολλούς προσωπικούς φίλους από τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησης του με την πολιτική.Η κεντρική πολιτική γραμμή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,είπε, στηρίζεται στο τρίπτυχο
– Εθνική Συνεννόηση έτσι ώστε η χώρα να αποκτήσει καλύτερη διαπραγματευτική θέση,
-Αλλαγή συσχετισμών έτσι ώστε να μπει ένα ανάχωμα σε ένα νέο δικομματισμό που επιχειρείται να στηθεί,
–  και ισχυρή Δημοκρατική Συμπαράταξη για να επιβάλει την Εθνική Συνεννόηση που απαιτείται.
2)Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Χριστόφορος Εδιάρογλου,από τις Κινήσεις Πολιτών,ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη άσκησης πολιτικής τοπικά,στις τοπικές κοινωνίες και τα προβλήματα τους και έφερε ως παράδειγμα τη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων,στην Καβάλα.Εξέφρασε την ανάγκη συμβιβασμών από όλους ,και στο θετικό της δημόσιας έκφρασης των θέσεων όλων των δυνάμεων του ευρύτερου χώρου, καθώς έτσι διαμορφώνονται χαρακτηριστικά παράταξης.
3)Ακολούθησε η Χαρά Κεφαλίδου,βουλευτής Δράμας της ΔΗ.ΣΥ.,εκ μέρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ..Αφού έκανε μια αναφορά με έντονη κριτική στην κυβερνητική πορεία των ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛΛ. αναφέρθηκε στην ανάγκη  ανάδειξης ενός πολιτικού χώρου που θα συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.Είπε επίσης ότι υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους (φορείς,κόμματα, μεμονωμένα στελέχη) και ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι έτοιμο να κάνει το μεγάλο βήμα, καθώς αν θέλουμε να πάμε μπροστά πρέπει να κοιτάξουμε και μπροστά.
4)Ο Γιώργος Πεταλωτής,εκπροσωπώντας το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών,εξέφρασε τη χαρά του για τη συνεύρεση πολιτικών δυνάμεων που τις ενώνουν κοινές πορείες.Ο στόχος, είπε, είναι η δημιουργία μιας πρότασης διακυβέρνησης με προοδευτικά χαρακτηριστικά και αντίπαλος οι συντηρητικές λογικές,γι αυτό πρέπει να συζητήσουμε τι είναι προοδευτικό στις μέρες μας.Και αυτός αναφέρθηκε στην ανάγκη <<λείανσης των διαφορών>>,όπως είπε,προκειμένου να αρχίσει η ΔΗ.ΣΥ. να παράγει πολιτική.
Το λόγο έλαβαν όλοι όσοι ήθελαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους.Η αίσθηση που αποκομίσαμε είναι ότι υπάρχει μια έντονη όσμωση, αλλά το κυρίαρχο είναι η ανάγκη να ενωθούν οι δυνάμεις της χώρας για να βγούμε από την κρίση.Αυτό που ,επίσης, ακούστηκε είναι η απαίτηση των τοπικών οργανώσεων να έχουν λόγο στις αποφάσεις και όχι απλά να παρακολουθούν την κομματική γραφειοκρατία των Αθηνών.Η ανάγκη μιας πρότασης που θα έχει πιο ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά,και θα αναφέρεται με σαφήνεια στην αντιμετώπιση της υπερσυγκέντρωσης πλούτου, επίσης ακούστηκε,όπως και η ανάγκη ανανέωσης σε επίπεδο στελεχών και πολιτικού λόγου.
DSC00920
DSC00921
DSC00922
DSC00923
DSC00925
DSC00926
DSC00928
DSC00931


Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.