Παύλος Χρηστίδης: Γνωστή η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τα θέματα προστασίας του πολίτη

502

Αναφερόμενος στις επιθέσεις κατά των αστυνομικών ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής είπε πως «είναι μία εικόνα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από την ελληνική δικαιοσύνη με τον κατάλληλο τρόπο».

 

«Είναι γνωστή η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του πολίτη», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, αναφερόμενος στο γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έβγαλε ανακοίνωση για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας στο Κουκάκι.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις κατά των αστυνομικών ο Παύλος Χρηστίδης είπε: «Είναι μία εικόνα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από την ελληνική δικαιοσύνη με τον κατάλληλο τρόπο. Και αυτό σημαίνει πως αν πρέπει να αλλάξει ο ποινικός κώδικας για τέτοιου είδους αντιλήψεις, πράξεις και δράσεις, πρέπει να αλλάξει».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, συνέχισε λέγοντας «μου κάνει εντύπωση η υπόθεση με το γιο του κ. Φλαμπουράρη, με αυτό που συνέβη στα Εξάρχεια. Εμείς στα Εξάρχεια επί τέσσερα χρόνια που ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και καιγόμασταν κάθε Σαββατοκύριακο με μολότοφ και επιθέσεις. Και όταν εμείς το λέγαμε στα στελέχη και τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν φύγετε από τα Εξάρχεια. Είναι σα να έρθω εγώ και να πω στον κ. Φλαμπουράρη, αν δεν μπορείς να μείνεις εκεί σήκω και φύγε από τα Εξάρχεια. Οι επιθέσεις στα Εξάρχεια συνεχίζονται, αυτό με τις μολότοφ που γινόταν, δεν γίνεται πια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μοναδικό κόμμα που ήταν στην Κυβέρνηση και μας πήρε τη φρουρά έξω από τα γραφεία, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Αρβανίτης, ο βουλευτής μας Θεσσαλονίκης να κοντέψει να πεθάνει, όταν έσκασε μολότοφ στην πλάτη του. Γίνεται ένα λάθος που πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει. Η προστασία του πολίτη, η ασφάλεια, για τη διακίνηση των ναρκωτικών, για τις κλοπές, για τις ληστείες είναι αυτονόητο πως βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας και της ελληνικής δικαιοσύνης. Τι σημαίνει αυτό; Ούτε βία υπέρμετρη από την αστυνομία, ούτε προφανώς τα μπάχαλα να κάνουν ότι θέλουν και να σπάνε το κέντρο της Αθήνας».

Μιλώντας για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ο κύριος Χρηστίδης ανέφερε: «Έχει ενδιαφέρον να τσακώνονται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία για τον κ. Παυλόπουλο και να υπερασπίζεται τον κ. Παυλόπουλο ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσουμε μετά την προεδρική εκλογή. Γιατί γίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα ταυτότητας. Η ουσία του ζητήματος είναι ότι έχουμε μία ευκαιρία να δείξουμε που πρέπει να πάει ο τόπος. Εάν πράγματι ο κ. Μητσοτάκης ενδιαφέρεται να υπάρξει συναίνεση και συνεννόηση στον τόπο γύρω από τα κρίσιμα ζητήματα, ξέρει ποιος είναι ο δρόμος και για την προεδρία και για τον εκλογικό νόμο. Αυτό είναι κάτι που κρατάμε για το τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια. Εμείς θέλουμε πρόεδρο προερχόμενο από την προοδευτική παράταξη και να έχει συμβάλει στην έξοδο από την κρίση αποφασιστικά».