Πάτρα: Θρίλερ με τα νεκρά παιδιά – Οι ομοιότητες με περιστατικά από το εξωτερικό και τα δύο βασικά ερωτήματα

457

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι – γιατροί, ιατροδικαστές και νοσηλευτές. Οι γονείς των παιδιών θα κληθούν στο τέλος της έρευνας
Ερωτήματα προκύπτουν για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, με την υπόθεση να ερευνά πλέον το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Η οικογένεια των τριών νεκρών παιδιών, της Μαλένας, της Ιριδας και της Τζωρτζίνας, που έχασαν τη ζωή τους ξαφνικά, μέσα σε διάστημα τριών ετών, συγκλονίζει το πανελλήνιο και γι’ αυτό τώρα οι αστυνομικοί καλούνται να διαλευκάνουν το μυστήριο.

Μετά την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών για να εξακριβωθούν τα αίτια της τριπλής τραγωδίας, τον φάκελο της υπόθεσης αναλαμβάνει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Διαβάστε επίσης: Θα έχουμε ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα;
Γιατί άλλαξε χέρια η υπόθεση
Ο Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, εξηγώντας τον λόγο που η υπόθεση «άλλαξε χέρια», έκανε λόγο για «κενά».

Όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το γεγονός ότι ο φάκελος της υπόθεσης έφτασε στο Ανθρωποκτονιών δείχνει ότι ενδεχομένως υπάρχουν «κενά, παραλείψεις, κάποια λάθος ενέργεια».

Όσον αφορά στο πού αναμένεται να στραφεί η έρευνα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα πάει παντού».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, αναφέρθηκε στους λόγους που χρειάστηκε διερεύνηση των θανάτων των τριών κοριτσιών, συνοψίζοντας το μυστήριο που επικρατεί γύρω από την υπόθεση.

Όπως είπε, τέτοιες περιπτώσεις συναντώνται όταν υπάρχει γενετικό υπόβαθρο, σημειώνοντας ότι ένα ενδεχόμενο είναι κάποια συγγενής ανωμαλία. Ακόμα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι γιατροί φαίνεται πως δεν μπορούν να συνδέσουν τον θάνατο με την κυρίως ασθένεια.

«Εάν οι γιατροί κρίνουν ότι η αιτία θανάτου έχει να κάνει με το υποκείμενο νόσημα, δεν χρειάζεται καν νεκροψία – νεκροτομή» είπε, μιλώντας στο OPEN.

«Εάν ουσιαστικά οι θεράποντες ιατροί των συγκεκριμένων παιδιών είχαν τη βεβαιότητα ότι τα αίτια θανάτου και ο μηχανισμός θανάτου προεχόταν από το νόσημα, το οποίο είχαν αυτά τα παιδιά, προφανώς και θα έπρεπε να εκδώσουν πιστοποιητικό θανάτου, ακριβώς έτσι όπως το ορίζει η επιστήμη μας. Το γεγονός ότι όλοι οι θάνατοι κατευθύνονται για ιατροδικαστική διερεύνηση σημαίνει καταρχάς ότι οι θάνατοι αυτοί, για τους κλινικούς γιατρούς, δεν φαίνεται να συνδέονται με προηγούμενη πάθηση, τους χαρακτηρίζουν ως κάτι αιφνίδιο και αδιευκρίνιστο για τους ίδιους, άρα καλείται η ιατροδικαστική διερεύνηση να δώσει ουσιαστικά τις απαντήσεις» επεσήμανε συγκεκριμένα.

Ο ίδιος παρέπεμψε στις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες. Παράλληλα, εξήγησε ότι η ανακοπή δεν είναι αιτία θανάτου, είναι η κατάληξη και έκανε λόγο για μία υπόθεση που δημιουργεί «τεράστια ερωτηματικά».

Τα περιστατικά που συνεκτικά η ΕΛ.ΑΣ
Σύμφωνα με το MEGA, στην έρευνά της η αστυνομία συνεκτιμά και ορισμένα περιστατικά που έχουν γίνει στο εξωτερικό και έχουν ομοιότητες με την υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων των τριών κοριτσιών.

Απαντήσεις αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων στην 9χρονη Τζωρτζίνα, που θα βγουν σε 20 ημέρες.

Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης στο «Βήμα» και «ΤΑ ΝΕΑ» Βασίλης Λαπρόπουλος, ερωτηθείς για τη νέα αυτή εξέλιξη με την έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, «δείχνει με τον πλέον σαφή τρόπο πως η Αστυνομία ψάχνει περαιτέρω την υπόθεση, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, καθώς η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούσε την υπόθεση και ό, τι αναφερόταν σε αυτή τις τελευταίες μέρες».

Σύμφωνα με τον ίδιο «10-12 ιατροί και ιατροδικαστές που είχαν εξετάσει τις υποθέσεις των παιδιών, είπαν πως κανένας από τους τρεις θανάτους δεν εξηγείται και οι θάνατοι σημειώθηκαν χωρίς να είναι παρόντες γιατροί, κάτι που έχει δημιουργήσει ερωτηματικά».

Μάλιστα, ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε στη συνέχεια πως «η μητέρα φαίνεται πως έχει γνώσεις νοσηλευτικής και παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ όπως έχει δηλώσει και η ίδια το καλοκαίρι του 2021 παρακολούθησε σεμινάρια εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο» για να καταλήξει λέγοντας πως «συνεκτιμάται ότι παρόμοια συμβάντα με μικρές διαφορές και τροποποιήσεις έχουν συμβεί και στο εξωτερικό».

Τα βασικά ερωτήματα
Στο πλαίσιο της έρευνας, λοιπόν, θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι – γιατροί, ιατροδικαστές και νοσηλευτές. Οι γονείς των παιδιών θα κληθούν στο τέλος της έρευνας.

Τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν για την υπόθεση που παρακολουθεί στενά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είναι τα εξής:

Και στους τρεις θανάτους των παιδιών δεν ήταν παρόντες οι γιατροί για να έχουν άμεση εικόνα σχετικά με όσα συνέβησαν και τα παιδιά χάθηκαν χωρίς κανείς να το περιμένει.
Τουλάχιστον 10 γιατροί, νοσηλευτές και ιατροδικαστές δεν μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα για τα αίτια των θανάτων.

Πηγή: in.gr