Πάτρα: «Έσπασαν» τα ισόβια για τον δράστη της δολοφονίας του 27χρονου Μάριου

535

nekros_metai

Κομβικής σημασίας για να «σπάσουν» τα ισόβια δεσμά για τον δράστη, η αναγνώριση του δικαστηρίου ότι βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας, τα όρια της οποία υπερέβη – Ξέσπασε η μητέρα του θύματος

Σε ποινή κάθειρξης 17 χρόνων κατά συγχώνευση (15+2) καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου, ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του Μάριου Μετάι, στη συμπλοκή μεταξύ πέντε νεαρών Αλβανών που είχε καταλήξει σε φονικό στον κόμβο Κουρτέση, έπειτα από καταδίωξη.

Το δικαστήριο που συνεδρίαζε την Τρίτη όλη μέρα μέχρι τις 8 το βράδυ, κατέληξε στην ενοχή του βασικού κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Δεν έκανε δεκτό κανένα αίτημα για ελαφρυντικό, όμως, αναγνώρισε ότι βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας, τα όρια της οποία υπερέβη, εξέλιξη η οποία ήταν κομβικής σημασίας για να «σπάσουν» τα ισόβια δεσμά με τα οποία απειλούνταν.

Επίσης, το δικαστήριο αθώωσε τον φίλο του, από την κατηγορία της συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και τον καταδίκασε μόνο για πλημμεληματικές πράξεις σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων και έξι μηνών, με αναστέλλουσα ισχύ μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο εφετείο.

Ακόμα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο και τον αδελφό του θύματος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, συμπλοκή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων και έξι μηνών και έναν ακόμα φίλο του σε 22 μήνες φυλάκιση, επίσης για επικίνδυνη σωματική βλάβη και συμπλοκή, αλλά αφέθηκαν και αυτοί ελεύθεροι, καθώς οι ποινές τους έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, επικράτησε ένταση όταν η μητέρα του θύματος χαρακτήρισε άδικη την ποινή που επιβλήθηκε στον βασικό κατηγορούμενο, ενώ την ίδια στιγμή ξέσπασε σε κλάματα. Η ένταση οδήγησε την Πρόεδρο του ΜΟΔ να διατάξει την απομάκρυνση όλων των συγγενών από την αίθουσα.

Η συμπλοκή τον Ιανουάριο του 2021

Το επεισόδιο είχε ξεκινήσει το απόγευμα της 25ης Ιανουαρίου του 2021 στην πλατεία Ζαβλανίου, όπου βρισκόταν ο Μάριος Μετάι μαζί με τον αδελφό του και δυο ακόμα φίλους τους. Από το σημείο πέρασε ένα αυτοκίνητο μάρκας smart με οδηγό τον δράστη και συνοδηγό τον 27χρονο φίλο του.

Η παρέα καταδίωξε το αυτοκίνητο και το ακινητοποίησε στον κόμβο Κουρτέση, όπου ακολούθησε συμπλοκή. Ο δράστης που οπλοφορούσε, τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε αρχικά στον αέρα και στη συνέχεια τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι τον Μάριο Μετάι.

Πηγή: Πελοπόννησος, Πρώτο Θέμα