Τραγανά πασχαλινά κουλουράκια που θα φτιάξετε με βούτυρο Lurpak® και θα μοσχοβολήσει το σπίτι.
Υλικά
- 100γρ. άχνη
- 200γρ. βούτυρο Lurpak® απο το ψυγείο
- 1 αβγό
- 300γρ. αλεύρι
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κρόκο αβγού για επάλειψη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
Τραγανά πασχαλινά κουλουράκια που θα φτιάξετε με βούτυρο Lurpak® και θα μοσχοβολήσει το σπίτι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Τεμαχίζετε το βούτυρο Lurpak® σε κύβους και ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ.
Βήμα 2
Τα ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Βήμα 3
Αφήνετε την ζύμη να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα και πλάθετε μικρές πλεξούδες 25 – 30 γραμμαρίων.
Βήμα 4
Απλώνετε σε λαμαρίνα φούρνου στην οποία έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.