Παρουσιάστηκε η «δηλητηριώδης» McLaren 600LT Spider Segestria Borealis

του Χρήστου Πρεβεζιάνου

67

Η βρετανική εταιρεία παρουσίασε μια ειδική έκδοση για τις τελευταίες 12 μονάδες της 600LT Spider, η οποία είναι εμπνευσμένη από τη δηλητηριώδη αράχνη segestria florentina.

Η McLaren ολοκληρώνει την παραγωγή της 600LT Spider με την παρουσίαση μιας τελευταίας ειδικής έκδοση της, η οποία είναι δημιουργία του τμήματος MSO της βρετανικής εταιρείας και θα αφορά τις τελευταίες 12 μονάδες του ανοικτού μοντέλου που θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής.

Η νέα έκδοση με την ονομασία 600LT Spider Segestria Borealis, αντλεί έμπνευση από τη δηλητηριώδη αράχνη segestria florentina και γι’ αυτό το λόγο και τα 12 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν, θα είναι όλα βαμμένα στο μαύρο χρώμα Borealis Black, το οποίο στο φως θα εμφανίζεται με πράσινες, μωβ και σκούρες κόκκινες αποχρώσεις, ακριβώς όπως το ιριδίζον μαύρο χρώμα της δηλητηριώδους αράχνης.

Επίσης έχει λεπτομέρειες σε Napier Green χρώμα με δύο ρίγες στο καπό, αλλά και στις δαγκάνες φρένων, στις ποδιές, στον πίσω διαχύτη, στην αεροτομή και στα καπάκια των πλευρικών καθρεπτών, όπου στα δύο τελευταία εμφανίζεται με τη μορφή του ιστού της segestria florentina.

Η 600LT Spider Segestria Borealis θα διαθέτει επίσης ζάντες βαμμένες σε μαύρο χρώμα, μπουλόνια τιτανίου, ενώ στο εσωτερικό θα υπάρχουν τα ελαφριά carbon bucket καθίσματα, carbon διακοσμητικά, Alcantara επενδύσεις, 12 Bowers and Wilkins ηχεία, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος, σύστημα ανύψωσης του μπροστινού μέρους και συναγερμό.

Όσο αφορά τα μηχανικά μέρη, θα τροφοδοτείται από τον V8 3,8 λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης 600 ίππων και 627 Nm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Για τα 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 2,8 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 324 χλμ./ώρα. Η τιμή της 600LT Spider Segestria Borealis ανέρχεται στις 275.500 δολάρια, δηλαδή περίπου στις 252.700 ευρώ.