“Παρκαρισμένα” θα μείνουν τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές στα σχολεία

Η Ελλάδα του 2013

poulman

Μία είδηση που ξεστομίζει κανείς «τραγικό»… αλλά μόνο που δεν ξέρει διαβάζοντας το κείμενο για ποιο από όλα πάει ο χαρακτηρισμός αυτός. Για το γεγονός ότι τα παιδάκια δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο παιδάκια, γιατί έχουν κινητικό πρόβλημα ή για το γεγονός ότι ο μισθός των οδηγών από τα 100 ευρώ κοντεύει να φτάσει στα 26 ευρώ;

Έτσι λοιπόν αποφασισμένα να μην πραγματοποιήσουν μεταφορές μαθητών εμφανίζονται τα μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης, μέχρις ότου λάβουν τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να ισχύσουν οι νέες κάθετες μειώσεις των αμοιβών τους, κατά 35% έως 60%, που προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του περασμένου Ιουνίου.

Σήμερα, μόνο στο νομό Θεσσαλονίκης, τα μέλη του συνδέσμου μεταφέρουν 6500 μαθητές, μεταξύ των οποίων άτομα με αναπηρία, πολλά από τα οποία αδυνατούν να κινηθούν προς το σχολείο τους, λόγω έλλειψης δρομολογίων αστικών συγκοινωνιών ή ανεπάρκειας οχημάτων με την απαιτούμενη υποδομή (ειδικές ράμπες), όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Μιχαήλ Πεζίκογλου.

Πρόσθεσε ότι αντιλαμβάνεται το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται (σ.σ. σήμερα, ημέρα του αγιασμού στα σχολεία δεν έγιναν τα προβλεπόμενα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών), αλλά και οι ίδιοι οι μεταφορείς βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς με τις νέες μειώσεις δεν θα καλύπτουν πια ούτε τα έξοδα των καυσίμων.

“Ουσιαστικά, από το υπουργείο ζητείται περαιτέρω μείωση της αμοιβής μας, σαν να λέμε για παράδειγμα ότι ένα δρομολόγιο κόστους 100 ευρώ μέχρι τον Ιούνιο, θα πληρώνεται τώρα 26 ευρώ. Δεχόμαστε να παραταθούν οι συμβάσεις μας με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που προέβλεπε η τροπολογία για την παράτασή τους. Η τροπολογία ήδη προέβλεπε, στις 30/6/2013, μείωση 17%, αλλά δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία περαιτέρω πτώση στο κόστος των δρομολογίων, όπως προβλέπει η ΚΥΑ 24001/11-06-2013», ξεκαθάρισε ο κ. Πεζίκογλου, σύμφωνα με τον οποίο συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για το θέμα με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γεώργιο Τσαμασλή, απέβη άκαρπη.

“Μέχρι να βρεθεί λύση στο αίτημά μας και μέχρι να δημοσιευτεί το ΦΕΚ, καθώς και η απόφαση αναδρομικής ισχύος για τις μεταφορές που θα πραγματοποιηθούν πριν από την υπογραφή της σύμβασης, δεν πρόκειται να δεχτούμε την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μεταφοράς», κατέληξε.

Πηγή: AMΠEΔεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.