«Παράθυρο στη θάλασσα»: Μία ανθρώπινη ιστορία για την αγάπη με φόντο τη μαγευτική Νίσυρο

της Άννας Καραπέτσα

238

Με φόντο τη μαγευτική Νίσυρο και το μεγαλοπρεπές ηλιοβασίλεμα πάνω από το ηφαίστειο, το «Παράθυρο στη θάλασσα» του Μιγκέλ Ανχέλ Χιμένεθ, είναι μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία για την αγάπη, την απώλεια αλλά και την ελπίδα για ζωή.

Η «Julieta» του Πέδρο Αλμοδοβάρ, Emma Suárez, υποδύεται τη Μαρία, μια 55χρονη γυναίκα από το Μπιλμπάο αποφασίζει να ταξιδέψει στα ελληνικά νησιά παρά τις συμβουλές του γιατρού και του γιου της. Φτάνει στο νησί της Νισύρου, ένα μικρό κομμάτι παραδείσου που τη βοηθάει να ξεχάσει για λίγο τα νέα που άλλαξαν τη ζωή της. Εκεί θα γνωρίσει το Στέφανο (Ακύλλας Καραζήσης) και θα ερωτευτεί ενάντια σε όλες τις πιθανότητες.

Αυτό που έμοιαζε αρχικά με απόδραση από την πραγματικότητα, έχει μετατραπεί σε αναπάντεχη ευκαιρία για ευτυχία στην ιστορία μιας γυναίκας που τόλμησε να ζήσει τη στιγμή με τους δικούς της όρους.

Με τους Emma Suárez, Ακύλλα Καραζήση, Gaizka Ugarte Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Κώστα Πέτρου και τον Αντώνη Καφετζόπουλο. Η ταινία είναι μια παραγωγή των Kinoskopik Film Produktion, Gariza Films και Sumendia Filma AIE σε συμπαραγωγή με τη Heretic

Πηγή: www.lifo.gr