Χαλκολιμνιώνας: Η παραλία που κυριαρχεί στην Άνδρο

188

becah6

Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός αλλά μπορεί να είναι…χαλκός!

Και αν δεν το πιστεύετε μπορείτε να το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι στην παραλία του Χαλκολιμνιώνα στην Άνδρο, όπου η λάμψη δεν προέρχεται μόνο από τη χρυσαφένια άμμο αλλά και από τις εκτυφλωτικές παρουσίες που συχνάζουν σε ένα από τα πιο αγαπημένα beach bar της Άνδρου, το Copper Beach Bar.

 

beach5

 

Στο κέντρο της δυτικής πλευράς του νησιού, στην περιοχή της Σταυροπέδας, απλώνεται η μαγευτική αμμώδης παραλία με τα καταπράσινα νερά. Δεν χρειάζεται να είστε δεινός κολυμβητής καθώς τα ρηχά νερά ενδείκνυνται για πλατσούρισμα, χαλάρωση  αλλά και παιχνίδια στο νερό.

 

beach4

 

[box type=”info”]Η περιοχή της Σταυροπέδας είναι γνωστή για τους πολλούς και σημαντικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς που έχουν ανακαλυφθεί εκεί.[/box]

Αν πάλι ακόμα και αυτό σας ακούγεται εξαιρετικά κουραστικό η λύση είναι μια και ονομάζεται “ξαπλώστρα”. Εδώ θα βρείτε την άνεσή σας κάτω από την σκιά της ομπρέλλας με φύλλα κοκοφοίνικα που δημιουργεί το απόλυτο τροπικό κλίμα, το οποίο ολοκληρώνεται με ένα δροσερό daiquiri από το μπαρ. Βέβαια, οι επιλογές των cocktail είναι unlimited, οπότε μην ξεχάσετε να συμβουλευτείτε τον bartender.

 

beach

 

[box type=”info”]Το Daiquiri περιέχει ρούμι, χυμό και κομμάτια από lime και λευκή ζάχαρη. Συνδυάζεται άψογα με μάνγκο ή φράουλα.[/box]

 

Για τους πιο περιπετειώδης τύπους που βαριούνται την ξάπλα και τη μυρωδιά του αντηλιακού καρύδα, προτείνουμε βολτίτσα στα βράχια που περιστοιχίζουν την παραλία. Μάλιστα οι ντόπιοι θεωρούν το σημείο ιδανικό για ψάρεμα.

beach4

 

Πώς θα φτάσετε: Ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο προς Χώρα, στη Σταυροπέδα υπάρχει διακλάδωση δεξιά και αμέσως πάλι δεξιά που οδηγεί στην παραλία. Υπάρχει άνετο parking.

Αναμείνατε στο facebook page του Copper Beach Bar για επερχόμενα events και dj set.

beach2