Παππάς για ελληνική NASA : “Καλή η πλάκα,μιλάμε σοβαρά…”

Ϡ�? Ű骱ᴥߡ?ߪﲠС? 쥠�굢屭紩꼠媰??áⱩޫ ӡꥫ롱ߤ砪ܭﵭ �᭡ꯩ�婲 �흯�⥱�骯�ᴯ?�ﵫެ �Աߴ砲7 ɡ�ᱟﵠ2015. (EUROKINISSI/KŎMđϓ ƙ͔Mϓ)

Καλή η πλάκα, αλλά το θέμα είναι σοβαρό, γράφει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στο προφίλ του στο facebook, σχολιάζοντας τα χιλιάδες χιουμοριστικά σχόλια που κατέκλυσαν το διαδίκτυο σχετικά με την ίδρυση της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας.

Ο κύριος Παππάς παραδέχεται πως πολλά από τα σχόλια αυτά είναι ιδιαιτέρως αστεία – μάλιστα ο ίδιος χθες τουίταρε μια σχετική εικόνα, αυτοσαρκαζόμενος -, επισημαίνει όμως πως το ζήτημα είναι «πέραν της πλάκας» και «ασφαλώς πολύ πέρα από τα επίσημα τρολ ορισμένων κομμάτων». Παράλληλα, βάλλει κατά των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων ετών, οι οποίες, όπως γράφει, «αντί να κάνουν χαβαλέ, θα όφειλαν να απολογηθούν για τις εγκληματικές ευθύνες» τους.

Τέλος ο κύριος Παππάς καταλήγει πως «το ερώτημα πάντως είναι απλό. Πρέπει να έχει η Ελλάδα διαστημική υπηρεσία, όπως η Τουρκία και σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ή, μήπως, προτιμάει κανείς να πετάξουμε τα δικαιώματά μας στα σκουπίδια όπως κάναμε όταν πουλήσαμε μαζί με τον ΟΤΕ το δορυφόρο Hellas SAT»;

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο facebook:
Διαβάζω στα social media πολλές χιουμοριστικές αναρτήσεις σχετικά με τo Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ) και, μάλιστα, πολλές από αυτές είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένες. Πέραν της πλάκας, όμως, και ασφαλώς πολύ πέρα από τα επίσημα τρολ ορισμένων κομμάτων, οφείλουμε να ασχοληθούμε πολύ σοβαρά με ένα θέμα που βρίσκεται στην καρδιά της ελληνικής κυριαρχίας και της εθνικής μας ασφάλειας.
Κάποιοι, αντί να κάνουν χαβαλέ, θα όφειλαν να απολογηθούν για τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για τη συνειδητή αποχώρηση της χώρας από ένα τομέα εξαιρετικά ευαίσθητο, ο οποίος άπτεται εκτός των άλλων και της εθνικής ασφάλειας. Πρέπει όλοι να συμβάλλουν, ώστε, έστω και τώρα, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες προκειμένου και η Ελλάδα να ισχυροποιηθεί, και σημαντικά έσοδα να διασφαλίσουμε από την αξιοποίηση ενός περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού λαού. Επίσημες ανακοινώσεις κομμάτων δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής και είναι μάλλον λογικό.
Το ερώτημα πάντως είναι απλό. Πρέπει να έχει η Ελλάδα διαστημική υπηρεσία, όπως η Τουρκία και σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ή, μήπως, προτιμάει κανείς να πετάξουμε τα δικαιώματά μας στα σκουπίδια όπως κάναμε όταν πουλήσαμε μαζί με τον ΟΤΕ το δορυφόρο Hellas SAT;

nikos-pappas-nasaΔεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.