Πάπας Φραγκίσκος: «Λιγότερο σοφή η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα, την Αθήνα» – Σήμερα η επίσκεψη στη Μυτιλήνη

108

papas-episkepsi_ellada_xr

Στην Αθήνα από χθες ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας – Ιδιαίτερη στιγμή η επίσκεψη  στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών 20 χρόνια αφότου ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ πραγματοποίησε την πρώτη τέτοια επίσκεψη του εδώ, μετά το Μεγάλο Σχίσμα

Ο Πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται ήδη μια ημέρα στη χώρα μας και ετοιμάζεται να διανύσει τη δεύτερη. Χθες έγινε δεκτός από την πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τον καλωσόρισε λέγοντας «με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση σας υποδέχομαι».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο του Πάπα Φραγκίσκου και στην προσφορά στον πλησίον αλλά και τη βαθιά κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει το πολύτιμο έργο του. Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο. Είδε επίσης εκπροσώπους των Αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Διπλωματικού Σώματος στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Είναι τιμή να βρίσκομαι σε αυτή την ένδοξη πόλη. Έρχομαι ως προσκυνητής σε αυτά τα χώματα. Χωρίς την Ελλάδα, χωρίς την Αθήνα, η Ευρώπη και ο κόσμος δεν θα ήταν αυτά που είναι σήμερα, θα ήταν λιγότερο σοφή. Σήμερα όχι μόνο στη Γηραιά Ήπειρο, υπάρχει μία υποχώρηση της Δημοκρατίας. Η συμμετοχή όλων ειναι θεμελιώδους σημασίας όχι μόνο για την επίτευξη στόχων αλλά γιατί αποκαλύπτει το ποιοι είμαστε», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα