Πάνω κι από το 2019 τον Ιανουάριο ο τουρισμός στην Αθήνα

459

venizelos_aerodromio

Άγγιξε τα 1,45 εκατ. επιβάτες η συνολική επιβατική κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος», αυξημένη κατά 3,9% έναντι του Ιανουαρίου του 2019 – Καλύτερες οι επιδόσεις και στα ξενοδοχεία

Το πλήρες comeback έκανε μέσα στον Ιανουάριο για πρώτη φορά ο τουρισμός στην Αθήνα, με τα νούμερα του αεροδρομίου, όσον αφορά την επιβατική κίνηση να ξεπερνούν τα νούμερα προ πανδημίας και τη διεθνή κίνηση ειδικά να σημειώνει ακόμη καλύτερες επιδόσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα χρονιά μπήκε με το δεξί για το «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τη συνολική επιβατική κίνηση να διαμορφώνεται στα 1,447 εκατ. επιβάτες, αυξημένη κατά 3,9% έναντι του Ιανουαρίου του 2019 (1,392 εκατ. επιβάτες) και μένει να φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα κατά πόσο η ανάκαμψη αυτή μπορεί να παγιωθεί, εν μέσω του ρευστού περιβάλλοντος πανευρωπαϊκά, στο οικονομικό και το γεωπολιτικό πεδίο.

Σημειωτέον ότι για τον Ιανουάριο, ακόμη μεγαλύτερη, κατά 5%, ήταν η αύξηση της διεθνούς κίνησης που άγγιξε τις 990 χιλιάδες, από τις 953 χιλιάδες επιβάτες του Ιανουαρίου του 2019.

Η κίνηση εσωτερικού αγγίζει τις 458 χιλιάδες επιβάτες, αυξημένη επίσης, έναντι του Ιανουαρίου του 2019 κατά 1,8%. Τα νούμερα δεν είναι συγκρίσιμα με τον περυσινό Ιανουάριο- οπότε ίσχυαν ακόμη οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω πανδημίας- εξ ού και η αύξηση της συνολικής κίνησης εμφανίζεται με το εντυπωσιακό +87,2%.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr